Ostvarilo se Brajantovo proročanstvo: Gasolov dres povučen pod svodove Stejples centra

Španca je videoporukom predstavila Vanesa Brajant, Kobeova udovica koja je želela da čuje snimak na kom Kobi prognozira

09.03.2023. 06:31
  • Podeli:
paul gasol - reuters usa today network-64083b471d928.webp Foto: Reuters

Došao je dan kada je dres Los Anđeles Lejkersa legendarnog Španca Paua Gasola, sa brojem 16, povučen među velikane, a u tih 15 minuta "Stejples centar" je bio preplavljen emocijama. 

Na poluvremenu utakmice sa Memfis Grizlijima, na svečanoj ceremonii, žuti dres sa belim brojem 16 podignut je visoko, pod svodove arene, i postavljen tik uz večni dres Kobija Brjanta sa brojem 24. Njih dvojica ne samo što su ostavili traga u istoriji Lejkersa, nego su zajedno osvojili dva šampionska NBA prstena 2009. i 2010. i postali bliski prijatelji da su se porodično okumili, a Gasol je detetu dao ime po Brajantu.

Španca je videoporukom predstavila Vanesa Brajant, Kobeova udovica koja je želela da čuje snimak na kom Kobi prognozira da će Gasol nakon završetka karijere dobiti ovu počast i postati 12. igrač kom je najslavnija NBA franšiza povukla dres.

Brajnt nije doživeo da mu se najdraži saigrač pridruži pod svodom Stejples centra, koji se trenutno zove Kripto.com Arena, a Gasol mu je poručio: 

"Tako mi nedostaje, kao i mnogima. Volim ga i želeo bih da je ovde sa Điđi, mislim da bi bio ponosan", odgovorio je Gasol ne skrivajući emocije i suze,

Nije nekadašnji centar Lejkersa propustio da spomene sve Kobijve zasluge u svojoj karijeri.

"Definitivno me inspirisao i pokazao mi šta treba da radim kako bih bio najbolji igrač koji mogu biti - radnu etiku, posvećenost, mentalni sklop - i izazivao me da budem bolji. A ja sam to prihvatio i otišao daleko koliko je on želio".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()