Otkrivene karte: Poznat budžet Dubaija za ABA ligu

Novi klub u regionalnom takmičenju

31.05.2024. 10:56
  • Podeli:
kk dubai  Dusan MilenkovicATAImages-66598dffe26f0.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Novi učesnik ABA lige je Dubai, a generalni direktor kluba Dejan Kamenjašević je govorio o budžetu ekipe, kao i angažovanju trenera.

Najpre je otkrio koliki će biti budžet kluba za sezonu 2024/2025.

"Imaćemo budžet od četiri miliona evra. Iza nas stoji grad koji nam je dao ime, ali mi smo u obavezi da nađemo sponzore, da obezbedimo televizijska prava, napunimo dvoranu. Želimo da budemo jedan stabilan klub koji zavisi od sebe, a ne države. Naravno da će doći pomoć od grada, ali će ona biti na jednom normalnom nivou, a ne kao što je u Evropi gde ti daju pare, a ti ne moraš ništa da radiš", rekao je Kamenjašević za "Mozzart Sport".

U medijima se vodila reč o tome, ko bi mogao da postane trener Dubaija, neka od imena su bila Aleksandar Đorđević i aktuelni selektor Srbije Svetislav Pešić.

FOTO: Dusan Milenkovic/ATAImages

"Mi nemamo još potpisanog trenera, ali imamo dogovorenog. Znamo da on mora da bude sa naših prostora jer igramo ABA ligu i želimo da on razume naš mentaliet i takmičenje u kojem učestvujemo. I nama u klubu će biti lakše da se shvati koncept koji želimo da gajimo ovde, a ne da sada dovodimo nekog Amerikanca. To je sve logika koju sledimo. Po standardima koje su naši vlasnici postavili on mora da ima ime, iskustvo i da može da stane iza ovog projekta i bude pokazatelj toga da razmišljamo ozbiljno kada je reč o dolasku i ostanku u Evropi. Sa te strane nam je važno ko će biti ta osoba jer će ona biti ne samo markentiški, već i sportski pečat svemu što smo uradili dosada", rekao je Kamenjašević o Đorđeviću i nadovezao se za Pešića:

"On je meni kao drugi otac, čovek koji je najviše zaslužan zašto sam ja sada ovde. U njemu vidim legendu i najvećeg evropskog stručnjaka. Definitivno je to bio moj san, međutim san i realnost su dve različite stvari. Moramo da znamo da je Pešić u ovom momentu skoncentrisan na reprezentaciju i Olimpijske igre i ja tu ne želim da smetam jer mislim da je njemu to mnogo važno, a ako je njemu važno onda je i meni važno. On sam ne bi hteo da se o tome razgovara dok se na završe Igre, ali niko nikad nije krio da je to bila moja želja. E sada, ne zavisi to toliko od mene koliko zavisi od svih drugih situcija koje ne mogu da iskontrolišem."

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()