Pablo Laso o Dubaiju u Evroligi: Ubijamo naše igrače

Biću veliki branilac napretka, ali biću i veliki branilac toga da moramo zaštititi naše igrače, kaže španski trener

26.01.2024. 12:38
  • Podeli:
Pablo Laso-6555fabc54bd0.webp Foto: Darko Vojinovic/Tanjug

Trener Bajerna Pablo Laso dao je opširan intervju za "S Sport" gde je govorio o brojnim temama, uključujući budućnost Evrolige i moguće proširenje na Dubai.

Laso je naglasio važnost zaštite igrača i izrazio zabrinutost zbog "guranja" igrača da igraju preko 100 utakmica godišnje.

"Nisam neko ko mnogo razmišlja o budućnosti, ali svakako smatram da na neki način moramo zaštititi naše igrače. Šta to znači? Ne možemo gurati igrače da igraju više od 100 utakmica godišnje. Imam igrače sada, i imao sam igrače u Madridu koji su igrali skoro 100 utakmica godišnje. I to je glupo jer to ne pomaže igri", istakao je on i dodao:

"Na kraju krajeva, "ubijamo" naše igrače. Na neki način, moramo upravljati poslom, i ja sam prvi koji brani tu ideju. U redu, ako moramo da idemo u Dubai, ako moramo da pronađemo još jednog sponzora, ako moramo da uradimo više, svakako. Biću veliki branilac toga, ali biću veliki branilac i toga da moramo zaštititi naše igrače".

Pored toga, dvostruki šampion Evrolige je istakao važnost saranje FIBA, Evrolige i domaćih liga.

"Ako ih guramo da igraju 100 i nešto utakmica, biće teško, jer će se povređivati i neće igrati onoliko dobro koliko mogu. Nije lako pronaći rešenja. Voleo bih da ponudim rešenja, i mogu dati ideje, ali za mene, budućnost dolazi kroz to da se FIBA i Evroliga udruže, kao i sa nacionalnim domaćim ligama. Mislim da treba ići ruku pod ruku, pokušavajući da rastemo jer smo videli u Evropi kako ljudi prate svoje nacionalne timove, domaće lige, Evroligu. Dakle, imamo veliku bazu navijača, i moramo je zaštititi. Moramo zaštititi navijačku bazu i moramo zaštititi igrače - glavne aktere. Nadam se da će to doći u budućnosti jer će to biti dobra budućnost za košarku. To je ono što želim".

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()