Parker: Da se ​​Gasol nije rodio, imao bih ja više zlata

Pogurao je mene i francuski tim da budemo bolji, zahvalan je Francuz Špancu

04.08.2023. 13:14
  • Podeli:
Toni Parker-64ccdc4d45ffb.webp Foto: Profimedia

Toni Parker, legenda NBA lige koja će za devet dana ući u Kuću slavnih Springfilda, rekao je da bi „da Pau Gasol nije rođen, osvojio bi više zlatnih medalja“, upitan o susretima i rivalitetu koje je imao sa timom Španije tokom svog karijera. 

"Imali smo veliki rivalitet sa Španijom. Uvek kažem hvala Pou što je bio tu i podstakao mene i francuski tim da budemo bolji. Da on nije rođen, ja bih osvojio više zlatnih medalja“, rekao je Parker na videokonferenciji sa međunarodnim medijima.

Francuz je prepoznao da je Španija "tim koji treba pobediti" jer ima „neverovatnu generaciju sa Pouom, Navarom, Serhijem Ljuljom i Rikijem Rubiom, "jedanu od najboljih u istoriji Evrope”. 

"Voleo sam da igram protiv Španije jer me je to činilo boljim igračem i uvek sam bio fasciniran mentalitetom španskog tima koji me je inspirisao“, priznao je Francuz.

Na pitanje o Pau Gasolu, on je istakao da je "veoma srećan što može da uđe sa njim u NBA Kuću slavnih, sa nekim koga je ima kao rivala od svoje 14. godine i kao saigrača u San Antoniu“. 

Povodom visokog nivoa koji Serhio Ljulj, Rudi Fernandez i Riki Rubio nastavljaju da nude, Parker je prokomentarisao da su to igrači sa "mnogo strasti prema košarci" koji nastavljaju da osvajaju titule.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()