Partizan ponovo uzeo meru Crvenoj zvezdi: Crno-beli zakucali večitog rivala drugi put za četiri dana

Obe ekipe sada u ABA ligi imaju skor od po četiri pobede i jedan poraz

30.10.2023. 22:25
  • Podeli:
kk partizan - kk crvena zvezda, aba liga, košarka, večiti derbi - foto tanjug vladimir šporčić (1)-6540d6a71ebcc.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Košarkaši KK Partizan savladali su KK Crvenu zvezdu rezultatom 98:87 (17:25, 30:11, 25:27, 26:25) u okviru 5. kola ABA lige. Crno-beli su tako naneli prvi poraz crveno-belima u regionalnom takmičenju, pa obe ekipe sada imaju učinak od po četiri pobede i jednog poraza.

Bio je ovo drugi večiti derbi u četiri dana, i u oba je slavio Partizan. U prvom, odigranom u četvrtak u Evroligi, crno-beli su slavili sa 88:86.

Obe ekipe su u utakmicu ušle oslabljene. Partizan bez kapitena Pantera, kao i Ponitke, a Crvena zvezda bez kapitena Lazića, kao i Nedovića i Hange.

Za razliku od prve utakmice, sada je Crvena zvezda bolje otvorila utakmicu. Imala je i devet poena prednosti u prvoj četvrtini. Preokret je nastao u drugoj četvrtini, koju su crno-beli dobili sa 30:11.

Partizan je otišao na poluvreme sa dvocifrenom prednošću i sačuvao vođstvo do kraja, doduše, ne tako lako. Iako su crno-beli imali i 19 poena viška, ipak su strepeli do pred kraj meča. 

Nejpir je u trećem periodu uspeo da spusti Zvezdu na jednocifrenu prednost. Bila je Zvezda i na šest poena zaostatka, ali u finišu nije uspela dodatno da ugrozi vođstvo crno-belih.

Partizan je imao bolji šut (55 - 50 odsto), dok je Crvena zvezda bila dominantnija u skoku (26 - 19). Crveno-beli su, međutim, imali čak devet izgubljenih lopti više (16 - 7).

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Kaminski sa 22 poena, Avramović je ubacio 15, Ledej 13, Doužer 12, a Anđušić 11 poena. Kod Crvene zvezde Nejpir je postigao 23 poena, Giedraitis 13, Mitrović 12, a Bolomboj i Teodosić po 10 poena.

U narednom kolu ABA lige Partizan gostuje Splitu, a Crvena zvezda dočekuje Budućnost.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()