Paspalj izašao iz bolnice: Poznato kako je i gde je ovih dana

Proslavljenom košarkašu je pre šest dana iznenada pozlilo

18.02.2024. 16:24
  • Podeli:
žarko paspalj 9 mart 2017 - Antonio Ahel ATAImages-65ca82e2ce178.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Odlične vesti stižu iz Atine. Poznati košarkaš Žarko Paspalj napustio je bolnicu posle intervencije koja mu je urađena na srcu i oseća se dobro, prenosi "Telegraf"

Paspalj je stabilno i naloženo mu je da nastavi da se oporavlja, do potpune forme, u kućnim uslovima. 

Proslavljeni košarkaš, predvodnik zlatne generacije Jugoslavije, 12. februara je nakon naglog zdravstvenog pogoršanja primljen u bolnicu u Atini, gde je bio privatno. Njemu je tada urađena ablacija zbog srčanih smetnji.

Ablacija je način lečenja jakih aritmija. On ima od ranije urađen pejsmejker. To nije klasična operacija, već je reč o elektrokonverziji u kratkotrajnoj anesteziji.

Paspalj je ranije lečen na Institutu na Dedinju, a sada je smešten u Kliničkom centru Srbije.

Proslavljeni košarkaš je tokom karijere igrao za Partizan, Budućnost, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Aris iz Soluna, Pariz, Virtus i San Antonio. 

U reprezentativnom dresu osvojio je Evropsko prvenstvo 1989. godine,1991. godine i 1995. godine, kao i Svetsko prvenstvo 1990. godine. Dva srebra sa nacionalnom selekcijom uzeo je 1988. u Seulu i 1996. u Atlanti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()