Paspalj prvi put u javnosti nakon hitne operacije: Ova fotografija obradovala mnoge

Nakon drame nije se oglašavao u javnosti, sve do danas

23.02.2024. 13:50
  • Podeli:
žarko paspalj, 13 jan 2023 - profimedia-65ca93ed2671f.webp Foto: Profimedia

Legendarni košarkaš Žarko Paspalj se vratio regularnim aktivnostima nakon što mu je hitno urađena ablacija zbog srčanih smetnji.

Proslavljeni košarkaš, predvodnik zlatne generacije Jugoslavije, 12. februara je nakon naglog zdravstvenog pogoršanja primljen u bolnicu u Atini, gde je bio privatno, zbog ceremonije na kojoj je trebalo da učestvuje. Njemu je tada usled pogoršanog zdravstvenog stanja hitno urađena ablacija zbog srčanih smetnji.

Ablacija je način lečenja jakih aritmija, a od ranije ima urađen pejsmejker. To nije klasična operacija, već je reč o elektrokonverziji u kratkotrajnoj anesteziji.

Nakon drame, Paspalj se nije oglašavao niti pojavljivao u javnosti, a danas je na svom Tviter nalogu Aleksandar Petrović podelio fotografiju sa čuvenim košarkašem i lepim vestima obradovao mnoge ljubitelje košarke na ovim prostorima. 

Naime, nekadašnji igrač Partizana vratio se snimanju podkasta "ABA talks", dok mu društvo prave pomenuti Petrović, kao i sportski komentator Edin Avdić i otac Luke Dončića, Saša Dončić.

"Iako nas je Paljo bio zabrinuo, spremni smo za treći podcast ABA Talks", napisao je Petrović.

Trofejni reprezentativac je nedavno za RTS pričao o svojim zdravstvenim problemima i tom prilikom otkrio kako je preživeo dva infarkta i moždani udar.

Prvi infarkt doživeo je u 35. godini, dok se još uvek aktivno bavio sportom.

"Meni se to desilo na sportu i generalno, meni se uvek i dešavalo na sportu, šta god to značilo, sport, može da bude i fudbal, tako smo i počeli, tako smo završili na kraju. Osetiš ipak nešto što nije uobičajeno, znači krene grebanje po, recimo, grudima, neke neprijatne nelagodnosti, neko znojenje, mimo sportskog, teško je to prepoznati i onako, što bih ja rekao, mala snaga, ali nije uobičajena mala snaga, nije umor, nego nešto potpuno drugačije. E sad, kako čovek to da prepozna, ja, svakako, nisam", priseća se slavni as.

Podsetimo, za Una televiziju govorio je svom načinu života nakon igračke karijere. Srčani problemi, moždani udar i operacije, onemogućile su mu kompletnu fizičku aktivnost, pa je Paspalj morao da se posveti mirnijem načinu života.

"Samo po sebi, kao svako razumno biće, shvatiš šta možeš da uradiš, šta je za tebe, ovoga momenta pričamo o zdravstvenom dobru, da je to na nivou da ne ugroziš samog sebe, šta bi to bilo u redu. To traje godinama, to nisu stvari koje se rešavaju preko noći. U svakom slučaju i uz asistenciju ljudi koji su stručni iz toga, da dođeš do onoga što bi tebi popunjavalo dan i donelo ti zadovoljstvo, na kraju krajeva i neku finansijsku korist, da bi sve to imalo smisla", poručio je u emisiji Una,due,tre na televiziji Una.

Proslavljeni košarkaš je tokom karijere igrao za Partizan, Budućnost, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Aris iz Soluna, Pariz, Virtus i San Antonio.

U reprezentativnom dresu osvojio je Evropsko prvenstvo 1989. godine,1991. godine i 1995. godine, kao i Svetsko prvenstvo 1990. godine. Dva srebra sa nacionalnom selekcijom uzeo je 1988. u Seulu i 1996. u Atlanti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()