Pešić ima samo reči hvale o Bjelici: Načinom igre je, kao malo ko, menjao košarku na terenu

Želim mu dobar izbor u budućnosti, rekao je selektor Srbije

24.03.2024. 14:29
  • Podeli:
Svetislav Pešić-64faea17b7f02.webp Foto: AP Photo/Michael Conroy/Tanjug

Nemanja Bjelica (36) se, tokom prošlog leta, još nadao da će da odigra još jednu sezonu. Međutim, povrede su ga sklonile sa terena, a ovog marta je odlučio da zvanično objavi kraj profesionalne karijere.  

Na društvenim mrežama mnogi izražavaju svoje mišljenje o Bjelicinoj karijeri i svi komentari navijača, širom SAD, Turske, Srbije i Španije, su u superlativu. 

Ništa drugačiji nije ni stav srpskog košarkaškog trenera, selektora Srbije, nekada šefa stručnog štaba Crvene zvezde Svetislava Pešića, koji je Nemanju izvukao iz anonimnog austrijskog Lajonsa i, oporavljenog od povrede, sa 20 godina doveo ga na Mali Kalemegdan. Bio je to potez preokreta u karijeri igrača, momka iz novobeogradskih blokova, kog je poznati Kari kasnije razigrao na svim pozicijama, pa ga gurao i na mesto pleja sve sa visinom 210 cm.

"Nemanja treba da bude ponosan na sve što je uradio u svojoj karijeri. On nije samo imao fantastičnu karijeru, već je bio jedan od retkih koji je svojim načinom igre, menjao čitavu košarkašku igru. Veoma je značajan bio za stvaranje nove Zvezde, a njegov značaj za celokupan razvoj srpske košarke je nemerljiv. Pre svega mu želim dobro zdravlje i dobar izbor šta će raditi u budućnosti, sa željom da uvek ostane u košarci", rekao je Pešić.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()