Pešić nakon pobede: Odbrana izvanredna, ne raspoređujem minute

Srbija će prvi meč druge faze SP odigrati u petak protiv Italije.

30.08.2023. 14:11
  • Podeli:
profimedia-0795489659 svetislav pešić bogdan bogdanovic-64ef31642eab9.webp Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Južnog Sudana rezultatom 115:83 (30:20, 26:19, 27:26, 32:18) u meču poslednjeg, trećeg kola grupe B na Svetskom prvenstvu u Manili.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Nikola Jović, koji je postigao 25 poena, a Srbija je osvojila prvo mesto u grupi B sa šest bodova. 

"Ovo je vrlo važna utakmica za nas. Svi mečevi su bitni, jer je ovo Svetsko prvenstvo. Važno je videtu da kroz utakmice naš tim napreduje", izjavio je danas selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić posle pobede njegovog tima.

Srbija je vodila od početka utakmice, a prednost "orlova" je rasla iz minuta u minut. Srbija je na kraju slavila sa 115:83.

"Sjajan pristup našeg tima od prvog do poslednjeg minuta. Velika koncentracija u napadu. Odigrali smo jednu dobru utakmicu protiv tima koji je atletski sjajan. Ovo je vrlo važna utakmica za nas. Svi mečevi su bitni jer je ovo Svetsko prvenstvo. Važno je videti da kroz utakmice naš tim napreduje", rekao je Pešić na konferenciji za medije i dodao da su njegovi igrači ispunili sve zadatke koje su dobili uoči susreta. 

"Mi imamo uvek plan za meč. Postavljamo zadatke kako u odbrani tako i u napadu i pokušavamo da se držimo toga. Ne raspoređujem minute, gledamo koliko možemo da ispratimo svi zajedno. Ne ide to uvek kako smo zamislili jer imamo protivnika koji se takođe priprema. Za nas je važno da imamo plan", dodao je selektor Srbije.

Srpski košarkaš Nikola Jović je proglašen za igrača utakmice. Selektor Srbije je kazao novinarima šta je rekao Joviću uoči meča sa Južnim Sudanom.

"Ako si sam šutni, to sam mu rekao. On je veoma talentovan igrač. Takođe, veoma je važan našem timu i ekipa njemu veruje", rekao je selektor Srbije i dodao da je zadovoljan prvom fazom Mundobasketa.

"Zadovoljan sam igrom u prvoj fazi. Danas je odbrana jedan na jedan bila izvanredna. Igrači su preuzeli odgovornost i bili su svesni da igraju protiv jedne sjajne atletske ekipe. Zahvaljujući tom individualnom pristupu u jedan na jedan odbrani, dobili smo timsku odbranu. Sve počinje od odbrane na plejmejkeru i sve se završava u odbrani na centru", zaključio je Pešić.

Srbija će prvi meč druge faze SP odigrati u petak protiv Italije. "Orlovi" će se potom u nedelju sastati sa selekcijom Dominikanske Republike.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()