Pešić: Nedović zamolio da preskoči prozore, jer se ne oseća spremnim

Ne postoji kontinuitet za rezliku od ekipa protiv kojih igramo, imaćemo 38 košarkaša koji su do sada prošli kroz ove kvalifikacije, rekao je selektor Srbije

08.11.2022. 14:37
  • Podeli:
KSS košarkaška reprezentacija Srbije-1667914104098.webp Foto: UNA

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da Nemanja Nedović neće igrati za nacionalni tim protiv Velike Britanije i Turske u novom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, koje se sledeće godine igra u Indoneziji, Filipinima i Japanu.

Pešić je istakao da je Nedović zamolio da ne bude u nacionalnom timu u novembarskom prozoru kvalifikacija za SP 2023.

"Nedović je zamolio da preskoči prozore, jer se ne oseća da je spreman. On će ovih sedam dana trenirati, nije skroz spreman, a igrač koji nije spreman, bolje je i za njega i za reprezentaciju da ne bude u sastavu. Ognjen Dobrić se sinoć povredio. Povreda nije teška, ali zahteva mirovanje. Nadam se da će se oporaviti do srede", rekao je Pešić na konferenciji za novinare.

On je rekao da je Srbija u kvalifikacijama za SP prošla kroz naporan proces.

"Ne postoji kontinuitet za rezliku od ekipa protiv kojih igramo. Imaćemo 38 košarkaša, koji su do sada prošli kroz ove kvalifikacije. Dobili smo teške protivnike, dobili smo najteže protivnike. Belgija i Letonija nisu šampioni Evrope, ali imaju kontinuitet. To su bile ekipe koje su bolje od nas. Naša košarka je bolja, ali te dve reprezentacije su bile u kompletnom sastavu. Želja je da se plasiramo na SP, a kasnije i na OI. Ja sam ovde došao zbog toga, a ne da bih napisao još jednu knjigu", naveo je selektor Srbije.

Pešić je napomenuo da je dobio uvid na koje igrače može da računa u budućnosti.

"Nadam se da ćemo igrati na velikim takmičenjima. Mi nismo krivi za odnos koji danas vlada u evropskoj košarci. Došli smo u takvu situaciju da ne možemo da računamo u ovom prozoru na sve igrače. Imali smo odlične razgovore sa Partizanom i Zvezdom, koji su nam izašli u susret. Španski klubovi nisu pustili naše igrače. Očekujemo da se Vasilije Micić i Marko Gudurić pojave na pripremama, kao i Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz pojave na pripremama", rekao je Pešić.

Posle skoro godinu i po dana, Stefan Jović se vratio u reprezentaciju.

"Jović je dobar, u odličnom fizičkom stanju je. Sanirao je sve povrede, koje su ga mučile. Čini se da nikada bolje nije izgledao. Fali mu igra, ali se nadam da će kroz njegovo iskustvo pomoći timu. Luka Mitrović se takođe oseća dobro. Srećan sam što je sa nama, jer već dve sezone igra na visokom nivou”, rekao je Pešić.

Košarkaši Srbije odradili su prvi zajednički trening u Beogradu. Naša selekcija će u petak u Njukaslu igrati sa Velikom Britanijom, a tri dana kasnije dočekaće Tursku u Beogradu.

Letonija je prva na tabeli grupe kvalifikacija za SP sa 11 bodova, dok je Grčka druga sa 10. Belgija i Srbija imaju po devet, Turska je sakupila osam, dok je Velika Britanija poslednja sa samo sedam. Plasman na SP 2023. izboriće tri najbolje plasirane selekcije.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()