Pešić otkrio sve karte Srbije za Mundobasket

Svetsko prvenstvo se održava od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji

24.07.2023. 16:24
  • Podeli:
Svetislav Pešić_FIBA.jpg Foto: FIBA

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić na konferenciji za medije otkrio je širi spisak kandidata za učešće na Mundobasketu i govorio o igračima koji nisu mogli da se odazovu pozivu.

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Srbija se nalazi u grupi A sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Danilović: Želim zdravlje, sreću i rezultat

"Pred nama je Svetsko prvenstvo, pre toga niz nekih utakmica, ja bih pre svega da pozdravim naše reprezentativce koju su ovde, selektora i stručni štab, da im poželim zdravlje, sreću i što bolji rezultat", rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije na početku konferencije za štampu.

Bogdanović: Nadam se da ću biti dobar kapiten

"Izuzetna je čast reprezentovati našu zemlju pogotovo u ulozi kapitena, čast je biti kapiten ove zemlje, nadam se da ću ja biti dobar kapiten", istakao je Bogdanović.

Pešić: Rok za konačan spisak igrača je 24. avgusta

"Konačno počinjemo sa pripremama. Želim da se zahvalim svim igračima koji su učestvovali u kvalifikacijama, dosta izazovnim, znate koliko je sve bilo komplikovano iz različitih razloga, retka je prilika da se igračima oda priznanje za reprezentovanje Srbije i košarke. Mi 28. jula počinjemo pripreme zvanično, ove dane do početka želimo da iskoristimo da se vidimo, da obavimo sve aktivnosti i obaveze prema sponzorima, da izvršimo sva moguća zdravstvena testiranja i preglede, da oporavimo igrače kako bi mogli da budu spremni za trening. Što se tiče spiska, postoje određena pravila koja ne utvrđujemo mi i mi se pridržavamo toga. Mi smo pre skoro mesec dana sve kandidate lično obavestili, njihove klubove, nikakve tajne nije bilo niti sakrivanja, to je sve zvanično urađeno, čak su poštovana i pravila NBA, igrači su dobili dozvole. To su formalne stvari koje su ispoštovane", započeo je svoje obraćanje selektor.

Finalni spisak se određuje 24. avgusta do 20.30.

Spisak reprezentativaca za Mundobasket

Avramović, Beslać, Bogdanović, Davidovac, Dobrić, Gudurić, Jaramaz, Jović, Jović, Marinković, Milutinov, Nedović, Petrušev, Pokuševski, Radanov, Ristić, Smailagić, Simanić, Topić, Trifunović.

 

Pešić o odsutnima

"U junu smo znali da na Lučića i Kalinića ne možemo da računamo, Lučić zbog povrede, Kalinić zbog mentalnog i fizičkog opterećenja, Mitrovića smo želeli da stavimo na spisak, on je zamolio da sanira povrede i da se pripremi za sledeću sezonu i da će biti tu za kvalifikacione prozore.
Micić, mi smo dugo razgovarali, on je zamolio da preskoči, imao je tešku sezonu sa mnogo povreda, potpisao je novi ugovor i mora da bude na treninzima svog kluba novog, obnovio je povredu ramena i njegovo stanje nije dobro. Što se tiče Jokića, sa njim je obavljeno nekoliko razgovora, jedan od najboljih razgovora koji sam imao sa igračima koji ne mogu da prihvate poziv, on je fizički i mentalno istrošen, nije spreman da preuzme odgovornost", rekao je Pešić.

Pešić: Prava istina je ona koju ja saopštavam

"Nemam nijedan razlog da ne kažem istinu, sa svim igračima je obavljen razgovor, prioriteti su se promenili, nisu prioriteti kao pre 20 godina, a i tada je bilo otkazivanja, ali mi to zaboravljamo. Bilo je otkazivanja i u mojoj prvoj etapi kao selektora, i legende su otkazivale... Neki se ne osećaju spremnim da odgovore zahtevima, ovo što ja kažem to je to, da ulazimo u detalje, da kažemo za ovoga i onoga, ja vam kažem da su to bili razgovori na gospodskom i drugarskom nivou, ja to prihvatam, žao mi je, svi smo malo razočarani, ali naši ciljevi se neće menjati, mi želimo na OI po svaku cenu, momci koji su tu su spremni da daju maksimum. Naš cilj su Olimpijske igre, ali ćemo prihvatiti i druge ciljeve, a što se tiče igrača, nema nikakvih tajni", istakao je Pešić.

Pešić: Stojaković je pojačanje

Ognjen Stojaković, trener u Denver Nagetsima, biće deo stručnog štaba reprezentacije Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()