Pešić posle poraza: Dozvolili smo im mnogo toga

Treća četvrtina je uvek važna, a oni su tada počeli da igraju novu utakmicu, rekao je selektor Srbije

24.02.2023. 21:59
  • Podeli:
Svetislav Pešić foto TANJUG: RADE PRELIĆ-63f91f60be31b.webp Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Srbija ima samo još jednu šansu da se plasira na Svetsko prvenstvo u košarci 2023. Orlovi su u Atini izgubili od oslabljene Grčke sa 97:92, koja na klupi nije imala selektora Dimitrisa Itudisa, a nije joj trebala ni pobeda jer je ranije izborila mesto na Mundijalu. 

Utakmica je bila neizvesna, puna preokreta i igrao se produžetak u kom su Grci, uz podršku publike, iskoristili sve mane protivnika.

"Dva poluvremena, kao dve različite utakmice. U prvih 20 minuta igrali smo odličnu odbranu, kontrolisali skok, odbranu, tranziciju. U drugom poluvremenu, oni su počeli da igraju vrlo agresivno, ne samo u odbrani, već i u napadu. Treća četvrtina je uvek važna, a oni su tada počeli da igraju novu utakmicu. Pritom, mi smo izgubili Jovića u kojem imamo iskustvo. Čestitam Grčkoj na pobedi jer je pokazala karakter, a mi nismo našli rešenja da ih zaustavimo. Nismo zaustavili njihov prodor ka košu, povratne pasove i dozvolili smo im da vrate samopouzdanje. To je razlog zašto smo ovako završil meč", rekao je slektor Srbije Svetislav Pešić na konferenciji za medije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()