Pešić pozvao mladog Šaranovića u reprezentaciju Srbije

FMP je ponosan što se ime njihovog igrača ponovo vezuje za nacionalni tim

21.02.2023. 12:03
  • Podeli:
Svetislav Pešić_Foto Tanjug Miloš Milivojević-1668343815393.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Selektor Srbije Svetislav Pešić pozvao je košarkaša FMP Nikolu Šaranovića za mečeve protiv Grčke i Velike Britanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, saopštio je klub iz Železnika.

Šaranović (19) je stigao u FMP 2021. godine iz Crvene zvezde. On je ove sezone u ABA ligi na 19 mečeva prosečno postizao 5,8 poena po utakmici.

"FMP je, podsećamo, u vrhu tabele ABA lige, što je posebno dostignuće ako imamo u vidu mladost stručnog štaba i da praktično okosnicu tima čine mladi igrači sa značajnom minutažom. Šaranović je svakako jedan od njih, a klub je ponosan što se njegovo ime ponovo vezuje i za seniorsku reprezentaciju Srbije. U protekle tri decenije FMP je kroz svoju školu košarke, a posle i seniorski pogon dao mnogo igrača Srbiji koji su sa Orlovima osvajali medalje kako u mlađim kategorijama, tako i u seniorskom timu", saopštio je FMP.

Srbija će u petak gostovati selekciji Grčke, a tri dana kasnije dočekaće Veliku Britaniju u Beogradu. Našoj selekciji je u naredna dva meča neophodna jedna pobeda za siguran plasman na SP, koje će u avgustu i septembru biti održano u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()