Pešić: Zadovoljan sam, ovo je bila važna utakmica za Srbiju

Srbija je večeras u prvom kolu Akropolis kupa savladala domaćina rezultatom 71:64

08.08.2023. 21:41
  • Podeli:
Svetislav Pešić-644d2ba664a61.webp Foto: Profimedia

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je večeras da je zadovoljan igrom i pobedom protiv Grčke na "Akropolis kupu" u Atini.

Srbija je ranije večeras u prvom kolu turnira savladala domaćina rezultatom 71:64.

"Veoma važna utakmica za nas. Do sada smo radili puno na treninzima i pripremi za Mundobasket. U prvoj zvaničnoj utakmici moji momci su bili veoma motivisani. Nakon deset dana treniranja, bila nam je potrebna utakmica. Prijala ima je atmosfera u Atini. Videli ste da su oba tima imala padove na meču. I dalje nismo u stanju da kontrolišemo sve stvari na terenu", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

On je istakao da je jako bitna stvar na meču bila odbrana od tranzicije.

"Odlično smo bili u ovom segmentu, što nam je bio i prvi cilj i zadatak za ovaj period i ovu utakmicu. Samo šest poena iz kontre za tim koji odlično igra u tranziciji, to je odlično, komunikacije je bila odlična. Ako uložiš koncentraciju u odbranu, dobićeš dobre stvari na terenu. Imali smo određeni broj izgubljenih lopti, nije alarmantno, ali moraćemo da popričamo o ovome", dodao je selektor Srbije.

"Pojačali smo igru na skoku nakon što je Grčka u ovom segmentu dominirala tokom prvog poluvremena. Kasnije smo to uspeli da iskontrolišemo i svedemo Grčku na tri poena iz druge šanse. Ovo je jako bitan meč za mlade igrače pre svega, ali i iskusne igrače poput Bogdana Bogdanovića. Vidno je da pojedini igrači moraju da se priviknu na igru u Evropi. Okrećemo se utakmici protiv Italije i ostalim mečevima do početka SP", zaključio je Pešić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()