"Pionir" neosvojiva tvrđava: Zvezda ima tri meč lopte za titulu ABA lige

Treća utakmica se igra u nedelju od 20.30 časova, a domaćin će biti Partizan u "Areni"

15.05.2024. 21:52
  • Podeli:
derbi UNA-6645111fdb204.webp Foto: UNA

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige protiv Partizana.

Tim Janisa Sferopulosa je u drugoj utakmici u hali "Aleksandar Nikolić" slavio rezultatom 80:73 (17:19, 21:19, 23:19, 19:16) i stigao do meč lopte.

Zvezda je dva dana ranije u prvoj utakmici slavila sa 85:82.

Treća utakmica se igra u nedelju od 20.30 časova, a domaćin će biti Partizan u "Areni".

Šampion regiona će postati ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Nedović je sa 21 poenom bio najefikasniji u pobedničkom timu. Po 10 poena su postigli Bolomboj i Lazić, a devet Teodosić, koji je imao i sedam asistencija.

U gostujućem timu Smit je sa 12 poena bio najefikasniji. Po 11 poena su postigli Ledej, Doužer i Kaboklo.

Prvo poluvreme je obeležio Nemanja Nedović. Postigao je 21 poen, ali nije imao pravu pomoć. Sa druge strane, Partizan je totalno nadskočio domaćina (24:10), pa je posle prvog poluvremena viđen egal - 38:38.

Ni treća četvrtina nije donela drugačiju sliku. Crveno-beli su uglavnom vodili, a Partizan stizao. Posle 30 minuta igre domaći tim je imao četiri poena viška.

Zvezda je sredinom poslednje četvrtine počela da pravi krucijalnu razliku. Teodosićeve asistencije i poeni Bolomboja vratili su Zvezdu na osam poena viška u 34. minutu (70:62). Bio je to udarac od kojeg Partizan nije uspeo da se povrati.

Crveno-beli su u finišu gotovo rutinski priveli meč kraju i stigli na korak od konačnog trijumfa u seriji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()