Poceko objasnio i Pešiću i svom predsedniku: Ja sam samo trener koji veruje svojim igračima

Zbog poštovanja koje imamo prema Srbima igramo tako dobro protiv njih, kaže selektor Italije

01.09.2023. 14:46
  • Podeli:
Đanmarko Poceko-64f1db5d20024.webp Foto: fiba.basketball

Kude ga i zameraju mu na temperamentu koji retko kontroliše, a on pokušava da se vlada i istovremeno im odgovara pobedama kada je najvažnije. Đanmarko Poceko je, sa selekcijom Italije, drugi put za redom na nekom velikom takmičenju savladao reprezentaciju Srbije koju sa klupe vodi znatno stariji i iskusniji Svetislav Pešić

Time je energični Italijana razveselio svoju naciju, ali i predsednika KS Italije Đani Petrući (na slici u zagrljaju) koji mu je pre, samo dva dana, skrenuo pažnju na ponašanje (zbog tehničke greške) i tražio od njega da se smiri. 

Bio je Poceko na utakmici sa Srbijom, u 1. kolu druge runde Svetskog prvenstva u Manili, miran i hladan (iako je verovatno goreo u sebi). Pokazao je da ume i tako. A pokazao je i da pobeda nad Orlovima, prošle godine na startu eliminacione faze Evropskog prvenstva, nije slučajna. 

Posle utakmice je, kao i uvek, izneo samo reči hvale na račun košarke u Srbiji. Nikada selektor Italije nije skrivao koliko voli tu školu i koliko ceni sve njene velikane koji su se dokazali pod obručima.

"Mi svi u Italiji poštujemo Srbiju i njenu košarku. Stvarno poštujemo i Srbiju, i njenu košarku i Srbe kao ljudska bića. Ponosni smo na ovu pobedu, naravno, baš zbog tog poštovanja. A nije bilo lako posle -16, i to baš protiv njih", rekao je Poceko. 

Upitan kakva mu je to "tajna formula" kojom već treći put zaredom na velikim takmičenjima pobeđuje selekciju Srbije, na šta se šarmantni Italijan osmehnuo:

"Ma, nema toga... Pa, rekoh, sve to ide iz tog velikog poštovanja. A mi smo stvarno u dobrim odnosima, igrači naročito. Eto, u istom smo hotelu, vidite na licu mesta Bogdanovića, Gudurića... Dobri su to momci, stvarno dobri. I, možda baš iz tog respekta, moji igrači daju više nego inače. Nisam ja toliko pametan, ja sam samo trener koji daje sve za igrače, koji im veruje. Oni pobeđuju utakmice, ja ih gubim". 
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()