Pozicija broj 12 i Oklahoma za talenta Zvezde: Nikola Topić izabran na NBA draftu

Mladi reprezentativac Srbije izabran sa 12. mesta, sa prva dva mesta birani Francuzi Zahari Rizaše i Aleks Sar.

27.06.2024. 08:43
  • Podeli:
Tan2024-06-2703292289_2 nikola topić AP PhotoJulia Nikhinson-667d0a22323bc.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Reprezentativac Srbije i košarkaš KK Crvena Zvezda izabran je kao 12. pik na ovogodišnjem NBA draftu od strane Oklahoma siti Tandersa. 

Neke procene predviđale su Topiću nešto višu poziciju, ali je na ovaj ishod verovatno uticala njegova povreda ukršetnih ligamenata kolena na utakmici s Partizanom 14. maja ove godine.

Pogledajte i kako je izgledao trenutak kada je Topić izabran.

Drugu godinu zaredom Francuzi su imali prvog pika - Zakari Risašer je prvi izabran i igraće u Atlanti sa Bogdanom Bogdanovićem.

Dosadašnji košarkaš Asvela, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Burgu, četvrti je košarkaš van američkog kontinenta koji je biran sa vrha liste na draftu. Pre njega su tu bili Viktor Vembanjame prošle godine kao prvi pik San Antonija, Andrea Barnjani 2006. godine kada ga je birao Toronto i Jao Ming 2002. (Hjustona).

Na drugom mestu našao se još jedan Francuz Aleks Sar. Supertalentovani centar se seli u Vašington Vizardse koji su imali pravo drugog pika.

Hjuston je kao trećeg pika uzeo talentovanog šutera Rida Šeparda, studenta univerziteta Kentaki.

Sa četvrtog mesta San Antonio nije uzeo Nikolu Topića, ali se odlučio za plejmejkera Jukona Stefona Kesla.

Košarkaš Mege Nikola Đurišić, drugi srpski predstavnik na draftu, nije prozvan u prvoj rundi. Druga je na programu u noći između četvrtka i petka.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()