Predsednik Srbije bogatiji za važan dar: Na poklon dobio potpisanu loptu legendarnog Lerija Birda

Predivan poklon od gostiju predstavnika Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove

22.02.2024. 15:27
  • Podeli:
vucic tanjug-659e9c9a989d6.webp Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je posle sastanka sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove (AIPAC) da je na poklon dobio košarkašku loptu sa potpisom legendarnog Lerija Birda, olimpijskog šampiona i člana prvog američkog "drim tima" iz 1992. godine, kao i osvajačem tri titule prvaka NBA lige sa Boston Seltiksima.

Sliku poklona podelio je Vučić na društvenoj mreži Instagram "buducnotsrbijeav" uz natpis kako se nada će upravo ova lopta poslužiti kao podsticaj za ulazak u trenerske vode.

"Predivan poklon od mojih američkih gostiju AIPAC sa potpisom Larija Birda, legendom Bostona, američke i svetske košarke. Čim završim fakultet za košarkaškog trenera, ovo će biti jedna od lopti koje ću da poklonim klincima koje ću da vodim, u stvari, da pokušam da ih nečemu naučim, makar i na sopstvenim lošim iskustvima", rekao je Vučić, a objavljeno je na Instagramu "buducnostsrbijeav".

Da podsetimo, Leri Bird je bivši profesionalni američki košarkaš koji je nastupao za ekipu Bostona u periodu od 1979. do 1992. godine i u kojem je dobio nadimak "Leri Legenda". Izabran kao 6. pik na draftu 1978. godine, Leri je pokrivao pozicije niskog krila, odnosno krilnog centra tokom 13 sezona. U sastav NBA Ol-star utakmice biran je čak 12 puta, dok je tri godine za redom dobijao nagradu za MVP NBA lige u periodu od 1984. do 1986. godine - tako je postao tek treći igrač u istoriji takmičenja kome je to pošlo za rukom, pre toga su, do ovog velikog priznanja došli prvo Vilt Čemberlen pa potom i Bil Rasel.

Celu igračku karijeru je proveo u Seltiksima sa kojima je tri puta osvajao titulu prvaka NBA lige, a na putu do trofeja Leri O´ Brajan osvojio je i dve nagrade za najkorisnijeg igrača finalne serije. Na Olimpijskim igrama 1992. godine bio je član slavne reprezentacije koja je dobila nadimak "drim tim" sa kojom je osvojio zlatnu medalju. Godine 1996. uvršten je među 50 najvećih igrača u istoriji lige, dok je u Košarkašku kuću slavnih u Springfildu biran čak dva puta - kao igrač 1998. godine i kao član "drim tima" 2010. godine.

Vučić se ranije danas sastao sa predstavnicima AIPAC sa kojim je razgovarao o brojnim temama od aktuelnih strateških i geopolitičkih rizika i izazova do ekonomske saradnje i izgradnje partnerstva u brojnim oblastima i tom prilikom naglasio da je u teškim vremenima potvrđeno prijateljstvo između Srba i Jevreja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()