Preminuo Damir Šolman, legenda YU košarke

Najbolji je strelac KK Split svih vremena

02.05.2023. 10:40
  • Podeli:
Damir_Solman_foto_Miranda Cikotic_PIXSELL-6450ea1427463.webp Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Damir Šolman, jedan od legendarnih košarkaša reprezentacije Jugoslavije 60-tih i 70-tih godina, i legenda splitske košarke, umro je posle duge bolesti u 75. godini, piše "Slobodna Dalmacija".

Šolman je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama, prvo u Meksiku 1968, a potom i u Montrealu 1976. Sa Jugoslavijom je dva puta bio svetski prvak, a jednom vicešampion sveta.

Najbolji je strelac KK Split svih vremena sa 5783 koša, u sezoni 1972/73. je sa Jugoplastikom igrao u finalu Kupa pobednika kupova, dok je 1975/76. i 1976/77. osvojio sa Jugoplastikom Kup Radivoja Koraća.

Šolman je rođen u Zagrebu, karijeru je počeo u Mladosti, a nastavio je u Jugoplastici iz Splita. Igrao je i u Italiji, za Viđevano.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()