Preminuo otac Dantea Eksuma

Bio je član šampionske NCAA generacije koja je 1992. sa Majklom Džordanom i Džejmsom Vortijem osvojila titulu

04.07.2023. 09:12
  • Podeli:
Cecil Eksum-64a3c5f6f1f82.webp Foto: Tviter/KKPartizan

Sesil Egzum je izgubio bitku sa životom u 60. godini. Otac doskorašnjeg košarkaša Partizana Dantea Egzuma preminuo je posle dva dana borbe.

Miljeniku navijača crno-belog tima pozlilo je u subotu, a u ponedeljak uveče KK Partizan je objavio tužnu vest. 

"Sa velikom tugom saznali smo da je u 60. godini preminuo naš dragi Sesil Eksum. KKPartizan izražava najdublje saučešće Danteu i porodici Egzum", piše u poruci crno-belog tima na društvenim mrežama.

Sesil Egzum je studirao na univerzitetu Severna Karolina od 1980. do 1984. i bio član šampionske NCAA generacije koja je 1992. sa Majklom Džordanom i Džejmsom Vortijem osvojila titulu.

Izabran je kao 194. pik od strane Denver Nagetsa, ali baš pred probu doživeo je tešku povredu kolena. Preselio se 1986. u Australiju, gde je na nešto nižem nivou igrao košarku, a onda trenirao mlade košarkaše u Melburnu punih 27 godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()