Previranja: Sportistima zabranili da se rukuju sa Rusima na Olimpijskim igrama

U Rusiji su podeljena mišljenja oko nastupa na OI

09.04.2024. 16:15
  • Podeli:
paris 2024 profimedia-0626666846-656e308996e04.webp Foto: Profimedia

Sportistima iz Ukrajine biće zabranjeno rukovanje sa Rusima na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nacionalni olimpijski komitet Ukrajine razvija protokol ponašanja za sportiste iz Ukrajine koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Prema ovim pravilima, ukrajinskim sportistima biće zabranjeno da čestitaju Rusima na postignutim rezultatima, da se fotografišu zajedno, daju zajedničke intervjue, a neće im biti dozvoljeno ni da se rukuju, prenosi TASS.

Olimpijske igre 2024. održaće se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta. Rusi bi trebalo da nastupe u pojedinačnim sporotvima bez nacionalnih obeležja.

U Rusiji su podeljena mišljenja oko nastupa na OI. Jedni smatraju da ne trebaju učestvovati, a ima onih koji misle da bi trebalo da igraju bez obzira na to što neće moći da se takmiče pod svojom zastavom.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()