Promena lokacije: Turnir koji organizuje Partizan neće biti igran na Kalemegdanu

Na turniru će, osim crno-belih, učestvovati i Pariz i AEK

09.09.2024. 20:54
  • Podeli:
navijači partizana u areni, protiv czv u ABA ligi,. 30 okt 2023 - foto tanjug vladimir šporčić-6547b2a002afb.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da će turnir koji je bio planiran da se igra od 13. do 15. septembra na otvorenim terenima na Kalemegdanu biti prebačen u Halu 3 Beogradskog sajma. Kako se navodi u saopštenju "crno-belih" turnir "NIS Open Air" održaće se u Hali 3 Beogradskog sajma zbog najavljenih loših vremenskih uslova.

"U skladu sa vremenskom prognozom, doneta je odluka da Partizan, Pariz i AEK odmere snage pod svodovima hale u kojoj su crno-beli prvi put igrali 21. januara 1967. godine u Kupu pobednika kupova protiv turske ekipe ITU (80:58 u korist crno-belih). Do tada, domaća prvenstva su igrana na otvorenim terenima, a navedena utakmica je bila evropska premijera KK Partizan u Beogradu. Crno-beli su se na Sajmu zadržali sve do prelaska u legendarnu Halu sportova, decembra 1968. godine", saopšteno je na sajtu kluba.

Iz Partizana poručuju da će se klub za 72 sata prilagoditi sajamsku dvoranu FIBA standardima i izgraditi tribine kapaciteta 5.000 mesta. Kofiguracija tribina ostaće ista kao što je planirano i na Kalemegdanu, važiće kupljene ulaznice.

Na predstojećem turniru Partizan će predstaviti nove dresove u kojima će nastupati i u sezoni 2024/25. 

"Partizan će osmu godinu zaredom predstaviti nove Under Armour dresove. Biće to prilika da navijači po prvi put vide crno-bele u novoj garnituri renomiranog američkog proizvođača opreme, koji već osmu sezonu 'oblači' košarkaše Partizana", navodi se na klupskom sajtu.

Partizan će petak od 19 časova igrati protiv AEK-a. Drugog dana turnira igraju Pariz i AEK od 19 sati, dok će se u nedelju od 21 čas sastati Partizan i Pariz.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()