Prvi poraz Partizana kod kuće: Laprovitolu nije zaustavila ni crno-bela publika

Ako ništa poverenje trenera opravdao je Balša Koprivica

17.10.2023. 20:53
  • Podeli:
Zak Ledej Partizan Barsa-652ed3a017263.webp Foto: Nemanja Jovanović/Tanjug

Partizan nije mogao da se odbrani od Barselone u 3. kolu Evrolige, pa je upisao drugi poraz na evro sceni, odnosno prvi kod kuće - 83:92 (16:23, 18:21, 26:25, 23:23). Nikolas Laprovitola je bio nezaustavljiv u napadu (20 poena, 6 trojki), timski su bili raspoloženi u šutu za tri poena (13/32), ali su gosti bili jaki i u odbrani što je bio ključ crno-bele blokade. 

Trener Partizana Željko Obradović je rešio ove sezone da da maksimalnu šansu i u vatru baci Balšu Koprivicu, pa je i ovog puta mladi centar bio u prvoj postavi. On je opravdao očekivanja i za nekoliko minuta vezao šest poena i dva skoka, a atraktivnim zakucavanjima podigao je i publiku u prepunoj "Štark areni" na noge.

Ipak, glavni roblem u igri crno-belih na startu meča, bile su izgubljene lopte i malo raspoloženih igrača za šut. 

U svega dva navrata, tokom cele utakmice, Partizan je imao prednost na svojoj strani, Ostalim delom meča Barselona je diktirala ritam meča i otvorenom igrom održavala prednost od četiri do 10 poena. 

Najefikasniji u dresu Partizana bio je Džejms Naneli sa 14, dok je Pi-Džej Dozijer dodao 13. Zek Ledej je ubacio 12, a Aleksa Avramović i Kevin Panter po 11.

Barselonu su, pored Laprovitole, predvodili Vili Ernangomez sa 15 poena, Oskar da Silva sa 12, odnosno Nikola Kalinić sa sedam poena uz jedan skok i pet asistencija.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()