Pobeda protiv Bajerna, pa razgovor sa Bjelicom: Sferopulos vraća Zvezdu u pobednički ritam

Trener crveno-belih ne razmišlja o novim igračima i zadovoljan je kvalitetom ekipe

01.11.2023. 14:20
  • Podeli:
Janis Sferopulos profimedia-6534c37f724ea.webp Foto: Profimedia

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos, pred utakmicu protiv Bajerna u šestom kolu Evrolige, rekao je da je zadovoljan kvalitetom ekipe i istakao da klub nije na tržištu, uprkos najavama pojedinih medija.

"Ne razmišljam o novim igračima, zadovoljan sam kvalitetom ekipe. Ne zaboravite da od mog dolaska nisam imao na raspolaganju Nedovića, koji kao i Lazić nije igrao oba derbija. Takođe, Hanga nije igrao drugi meč protiv Partizana", istakao je grčki stručnjak uoči treninga pred meč sa Bajernom u Evroligi.

On je potvrdio i da će razgovarati i sa Nemanjom Bjelicom, koji je i dalje košarkaš Zvezde, ali još uvek ove sezone nije proveo ni minut na terenu.

"Da, razgovaraću sa njim, ali sad je prioritet da savladamo Bajern i vratimo se u pobednički ritam", zaključio je Sferopulos.

Grčki stručnjak naglasio je da ekipa protiv Bavaraca mora da ima energiju od prvog do poslednjeg minuta i "zaboravi dva vezana poraza od Partizana".

"Moramo da se fokusiramo na sledećeg protivnika, na Bajern, ali sada je bitno da budemo konstantniji i da popravimo odbranu. Bajern je ekipa koja igra sa tri plejmejkera, koja stalno menja petorku i moraćemo da odgovorimo na to. Ne želim da dozvoljavamo toliko lakih poena, a što se tiče našeg napada, važno je da imamo timsku igru. Hvala i navijačima koji su uz nas iako nismo pobedili protiv najvećeg rivala. imaćemo sutra veliku podršku", rekao je Sferopulos.

Taktički gledano, moramo bolje da igramo odbranu i svi moraju da shvate svoju ulogu, dodao je Zvezdin trener.

"Polako gradimo tim i moramo da budemo konstantniji. Protiv Partizana smo u prvoj utakmici imali loš početak i loš kraj, a u drugoj dobar početak i kasnije pad. Moramo da budemo fokusirani svih 40 minuta", zaključio je Sferopulos.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()