Radivoj Korać, konačno, dobio mesto u Kući slavnih

Najveće košarkaško priznanje dobio je jedan od najboljih košarkaša ikada i simbol jednog vremena

11.09.2022. 11:05
  • Podeli:
Radivoj Korać.jpg Foto: Arhiva

Čuveni srpski i jugoslovenski košarkaš Radivoj Korać zvanično je primljen u Kuću slavnih u Springfildu.

Na ceremoniji koja je održana legendarni Korać, koji je simbol jednog vremena, pridružio se Bori Stankoviću, koji je primljen 1991. godine, Aleksandru Nikoliću (1998), Draženu Dalipagiću (2004) i Vladi Divcu (2019).

Uz Koraća u "Generaciji 22" su Lindzi Vejlen, Merijen Stenli, Tereza Šeng-Grenc, Svin Keš, Tim Hardavej, Manu Ðinobili, Džordž Karl, Bob Hagins, Hju Evans, Lu Hadson, Leri Kostelo i Del Heris.

Korać je sa reprezentacijom osvojio dve srebrne medalje na Evropskim prvenstvima (1961, 1965), dve na Svetskim prvenstvima (1963, 1967) i Olimpijskim igrama 1968, kao i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 1963.

Sa OKK Beogradom je osvojio četiri titule, a igrao je i za Standard iz Liježa i Padovu.

Radivoj Korać je nastradao u 30. godini u saobraćajnoj nesreći nadomak Sarajeva.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()