Radmanović: Bilo je razmišljanja da se vratim u Zvezdu

Žal za nama veteranima ne traje dugo, kaže nekadašnji NBA igrač

17.12.2023. 11:15
  • Podeli:
Vladimir Radmanovic-657ec6538f1e4.webp Foto: Profimedia

Prava je retkost javno čuti šta ima da kaže Vladimir Radmanović. Od kada se "zakleo" sebi davne 2005. godine da neće komunicirati sa novinarima iz Srbije nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore progovorio nije, a i te kako je zanimljiv sagovornik. To šta ima da kaže bivši igrač Los Anđeles Lejkersa obično kaže na nekom korisnom skupu koji po njegovom mišljenju vredi pažnje. 

Nedavno je Radmanović bio gost na panelu Fondacije Novak Đoković "Formula dugotrajnosti u sportu" i govorio je o svojoj karijeri. Otkrio je detalje koji nisu poznati široj javnosti.

Moramo da budemo svesni prolaznosti

"Presudan faktor za prestanak bavljenja sportom je to što nisam imao satisfakciju koju profesionalni sportista treba da ima, a to su rezultati. Moja poslednja sezona u Čikagu je bila takva da sam trenirao devet meseci kao konj, a nisam ušao u igru. I onda sa 33 godine postavljate sebi pitanje: Zašto ja ovo radim?" Nemam nikakav razlog da to radim, ni radi finansija, ni radi ambicija. Ostao sam samo neka karika u mašineriji i bilo je pitanje trenutka kada ću da donesem odluku da se povučem", rekao je Vladimir Radmanović u razgovoru na panelu fonacije Novaka Đokovića.

Govorio je Radmanović i o povratsku u Crvenu zvezdu, klub koji mu je bio i ostao blizak srcu.

"Bilo je razmišljanja da se vratim u Evropu, u Zvezdu - klub u kom sam ponikao, ali razum je nadvladao emocije i doneo sam odluku da to ne radim. Sa 33 godine sam odlučio da je to to, neki klinci dolaze i ljudi će imati šta da gledaju. Žal za nama veteranima ne traje dugo. To je dobro. Svi mi u nekom trenutku treba da smo svesni prolaznosti čega se bavimo. Nisu me fascinirali ni kamere ni svetla", zaključio je Radmanović.

Karijera vredna pomena

U NBA ligi nosio je dres Sijetl Supersoniksa, Los Anđeles Klipersa i Lejkersa, Šarlota, Golden Stejta, Atlante i Čikaga, gde se i penzionisao 2013. godine.

Inače Radmanović ne govori za medije od Evropskog prvenstva 2005. godine kada je selekcije Srbije i Crne Gore doživela debakl u Novom Sadu i kada je sve palo na teret igrača. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()