Rajaković o Dončiću: Luka se ne menja, isti je kao pre deset godina

Denis Šreder je, trenutno, jedan od najboljih evropskih košarkaša, apsolutno, smatra trener Toronta

09.11.2023. 10:17
  • Podeli:
Darko Rajaković_Toronto Reptors_Foto Tanjug_Vladimir Šporčić (1)-64cbdbad1b13b.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporčić

Košarkaši Toronta, koje sa klupe vodi srpski stručnjak Darko Rajaković (44), savladali su Dalas sa 127:116, upisali četvrti trijumf u sezoni i pokvarili skor Meveriksa sa drugim upisanim porazom (6/2). 

Najbolju u sastavu kluba iz Kanade bio je Paskal Sijakam sa 31 poenom, 12 skokova i pet asistencija, dok je Denis Šreder dao 18 poena, uz pet asistencija. U ekipi Dalasa istakao se Luka Dončić sa 31 poenom, sedam sokova i osam asistencija. 

Darko Rajaković, kao šef stručnog štaba Toronta, piše istoriju srpske košarkaške škole u NBA ligi. On je drugi je trener iz Srbije, posle Igora Kokoškova, koji je na čelu nekog NBA tima.

Rajaković trenira(o) Šredera i Dončića

On je za kanadske medije govorio o igraču Dalasa, slovenačkom reprezentativcu, predvodniku ekipa Luki Dončiću. 

"Dončić je još mlad, ali je na putu da postane jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena. Ipak, iz te priče ne bih isključio Nikolu Jokića. Denis Šreder je, trenutno, jedan od najboljih evropskih košarkaša, apsolutno“, rekao je Darko Rajaković.

Upravo je Rajaković sada trener pomenutog Nemca Šredera, a bio je pre više od deset godina trener Luki Dončiću u španskom niželigašu Torelondesa.

"Bio je i tada kao i sada, isti – potpuno isti. Osmeh na licu, uživa u igri, voli je, prihvata nadmetanje... Moglo je da se vidi da će biti poseban“, rekao je košarkaški trener iz Čačka.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()