Raste broj naših igrača na NBA draftu: Još jedan Srbin na spisku

U pitanju je mladi biser Mege

26.04.2024. 15:22
  • Podeli:
bogoljub markovic mega (2)-662baa5fafa35.webp Foto: KK Mega

Mladi srpski košarkaški reprezentativac, Bogoljub Marković (18), koji je trenutno na pozajmici u OKK Beogradu iz Mege, prijavio se za predstojeći NBA draft koji će biti održan 26. i 27. juna u "Barkliz centru" u Njujorku.

Posle Nikole Topića i Nikole Đurišića, za ovaj događaj aplicirao je i mladi biser Mege, a tu informaciju je na društvenoj platformi "X" objavio njegov menadžer Miško Ražnatović.

Krilni centar bio je jedna od bitnijih karika U20 selekcije Srbije, koja je u Nišu prošle godine osvojila zlato na Evropskom prvenstvu.

Rođeni Užičanin je u Megu došao na leto 2021. godine, a već u prvoj sezoni je osvojio juniorsku Evroligu, ABA ligu i titulu prvaka naše države u kadetskoj konkurenciji.

Tokom prethodne sezone je takođe uzeo juniorsku titulu Jadranske lige, kao i titulu prvaka Srbije u mlađim kategorijama, a nakon toga mu se pružila prilika i da debituje za seniorski tim beogradskog kluba.

Mladi košarkaš je u okviru domaćeg šampionata protiv vršnjaka prosečno beležio 22,4 poena i 10 skokova po meču, dok je u konkurenciji sa seniorima u KLS pružao sjajne partije i beležio 17,9 poena i 9,1 skok na 28 upisanih nastupa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()