Real ponovo slavio protiv Partizana i zakazao majstoricu u Madridu

Dramatična borba igrača dve ekipe, uprkos tuzi, zbog nemilih događaja u Beogradu

04.05.2023. 22:34
  • Podeli:
Partizan Real-64540e84d677c.webp Foto: Miloš Milivojević/Tanjug

Partizan ni drugi put nije imao priliku da slavi u Beogradu protiv Real Madrida. Španci su i drugi put pobedili crno-bele - 78:85 (15:27, 27:18, 13:16, 23:24), vratili im dva brejka, izjednačili plej of seriju Evrolige na 2:2 i zakazali odlučujući duel u Madridu.

Majstorica, 10. maja u Madridu, odlučiće ko će ići na fajnal-for u Kaunas.

Onako kako dolikuje svi prisutni su odali počast ubijenima u O.Š. "Vladislav Ribnikar i izrazili saučešće porodicama. 

Dramatična borba igrača dve ekipe, uprkos tuzi, zbog nemilih događaja u Beogradu, koju je nosila svaka osoba u "Štark areni". Real je diktirao tempo igre od početka meča, a u uvodnim minutima predvodio ga je Hanga koji je u rezultatu 2:7 učestvovao sa pet poena.  

Jurio je Partizan prednost protivnika, promašivao je, gubio lopte, ali je držao priključak. Trojka Uroša Trifunovića, iz daleka i preko ruke u zadnjim sekundama napada, bili su dokaz da nema povlačenja... Ali već u 7. minutu Real, poenima Dženana Muse, dolazi do dvocifrene prednosti - 7:17, da bi vrlo brzo bila duplirana - 13:27.

Koliko je košarka čudesna igra pokazali su igrači Partizana koji su se vratili i mentalno i rezultatski u igru. Pronašli su mir i fokus i stigli stigli rivala, pa na poluvreme otišli sa 42:45, a malo pre toga su bili još bliži - najpre 39:40, pa trojkom Danila Anđušića i izjednačeni 42:42. Pogodio je kapiten Partizana još jednu trojku, ali je kasnio za istekom vremena stotinku ili dve. 

 Do ovoga su stigli serijom 13:8 za šest minuta. Papapetru je u drugoj četvrtini pogodio dve trojke uz zvuk sirene za istek napada. 

I upornost se iplatila. Trebalo je vremena za preokret - na semaforu je sinulo 51:49, što je bilo prvo vođstvo Partizana (25. minut). Stiglo je poenima Anđušića. 

Ali tome je prethodila trominutna igra bez poena, pa nervoza Dantea Eksuma. Australijanac je pri izjednačenju 46:46 toliko negodovao zbog sudijske odluke da je dobio tehničku grešku, a Obradović ga je izveo na hlađenje.

Gosti su, poenima Tavaresa i trojkom Deka, vratili prednost i na dvominutni odmor se otišlo sa 55:61.

Neizvesnost se nastavlja od prvih sekundi poslednje deonice, uprkos poenima Hezonje i vođstvu Reala 55:63. Vezuju mini serije Egzum i Lesor, na drugoj strani Rodrigez i Rendolf, ali uvek su tu poeni Anđušića za neki utešni skor - 66:69.

Stigli su crno-beli na poen minusa 71:70, pet minuta pre kraja. Real nije prepuštao prednost... Ali je u 37. minutu ostao bez Gabrijela Deka. U žaru borbe za loptom Australijanac se sudario sa Zekom Ledejem i obojica su pala, a Dek je zadobio povredu kolena zbog čega su ga izneli sa terena sa bolnom grimasom na licu. Ledej se za glavu uhvatio.

Do kraja se meč lomio na dva poena. Na 1:19 do kraja i 78:80 igrači Partizana su faulirali Tavaresa pri postignutim poenima i "poklonili" Realu veću prednost - 78:83.

Posle taj-auta crno-beli su igrali bez faula, Musa je pogodio za 78:85 što je bio i konačan rezultat za 2:2 u seriji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()