Roko Leni Ukić: Za ABA ligu koristan je dolazak igrača poput Kampaca

Ne vidim ništa loše u tome i uvek želite da igrate protiv najjačih, kaže argentinski košarkaš

26.12.2022. 12:43
  • Podeli:
Roko Leni Ukić -63a988f1dc12f.webp Foto: Milan Sabic/Pixsell

Dok prvi čovek hrvatske košarke Aleksandar Aco Petrović smatra da se regionalno takmičenje urušava dovođenjem skupih igrača od strane samo dva kluba, njegov zemljak, iskusni košarkaš Roko Leni Ukić tvrdi da je za ABA ligu koristan dolazak igrača poput Luke Vildoze i Fakunda Kampaca.

"Meni su smešne te priče. Da bog da pa da dođe još šest Vildoza i Kampaca u ABA ligu. Šta je loše u tome za naše igrače? Je li bolje igrati protiv Kampaca ili nekog igrača iz neke "žnj" ekipe. Ne vidim ništa loše u tome i uvek želite da igrate protiv najjačih. U krajnjoj liniji, koliko Zadar ima pobeda i je li dobio Zvezdu? Može se, samo treba posložiti stvari kako treba, prestati plakati, tražiti alibije i početi dizati vrednost svog kluba, igrača i onda će se kroz smisleni rad rezultati videti", rekao je Ukić za "Germanijak".

Ukić je bio dugogodišnji reprezentativac Hrvatske, a sada igra u Splitu.

"Imao sam u glavi isti plan. Planirao sam da se vratim, samo nisam hteo da se obavezujem zato što nisam znao hoće li se u momentu kada sam mislio da se vratim, a to je bio period oko Nove godine, poklopiti moji i klupski interesi i da li ću ja njima biti potreban. Kada sam shvatio da trener Subotić, ekipa i klub žele da se vratim onda sam počeo da treniram sa njima jedno mesec dana, a inicijalni plan je bio da se kasnije priključim. Ali usled velikog broja povreda i nekih važnih utakmica koje su nam u ovom periodu, povratak se dogodio i ranije", zaključio je Ukić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()