Sabonis otkrio da je mogao da igra i za drugu reprezentaciju: Ali tata nije dao

Košarka je u Litvaniji kao religija, kaže igač Sakramenta

10.04.2024. 09:30
  • Podeli:
Domantas Sabonis-66163b7732cf2.webp Foto: AP Photo/José Luis Villegas/Tanjug

Košarkaš Sakramento Kingsa i litvanske reprezentacije Domantas Sabonis, gostovao je u podkastu kod američkog novinara Adrijana Vojnarovskog gde je pričao o važnim momentima iz karijere, između ostalog da je mogao da zaigra i za drugu reprezentaciju

On se sa svojom porodicom preselio u Španiju 2003. kada je njegov otac Arvidas napustio NBA ligu, a Domantas je kao tinejdžer nastupao za Unikahu, pre nego što se uputio na univerzitet Gonzaga.

"Naučili smo i razvili raznovrsne veštine odrastajući u tom sistemu. Naročito u tinejdžesrkim godinama, kad je najvažnije" rekao je Sabonis i dodao da je postojala mogućnost da zaigra za reprezentaciju Španije, ali ga je otac sprečio u tome.

"Kada sam imao 14 godina, održavao se kamp. Pokušali su da me vrbuju kroz reči: To je samo kamp, dođi, ali moj tata je to brzo prekinuo. On je rekao: Ne, ne, dolaziš u Litvaniju ovog leta", rekao je aktuelni reprezentativac Litvanije.

Istakao je sjajni centar da uopšte ne žali zbog ove odluke, kao i da je jako ponosan što predstavlja svoju zemlju.

"Kako generacije prolaze, taj osećaj ostaje isti. Nema ništa bolje od igranja za svoju zemlju, posebno za Litvaniju. Košarka je ovde kao religija. Samo biti u tim timovima svakog leta, osećaj koji dobiješ, ne možeš to da uporediš ni sa jednom drugom igrom. Sa tim bojama zastave na tebi, svake godine je posebna grupa momaka koja stvara jaku vezu, odmah vidljivu na terenu", istakao je Domantas.

On je sa reprezentacijom Litvanije osvojio srebro 2015. godine na evropskom prvenstvu u Francuskoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()