Sajam klicao Dejvisu: Centar crno-belih u poslednjoj sekundi dao koš za pobedu i trofej Partizana

Do početka sezone i utakmice prvog kola ABA lige u kom Partizan 25. septembra dočekuje Borac, crno-beli će igrati još dve pripremne utakmice

16.09.2024. 05:57
  • Podeli:
kk partizan pariz, 15 sept 2024 - TANJUG STRAHINJA AĆIMOVIĆ (2)-66e7ab4e3370c.webp Foto: TANJUG STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Košarkaši Partizana osvojili su prvo mesto na beogradskom turniru pošto su u meču trećeg, poslednjeg kola savladali Pariz rezultatom 83:82. Pred prepunim tribinama Hale 3 Beogradskog sajma crno-beli su do pobede došli poenima Brendona Dejvisa sekund pre kraja.

Na kraju ujednačene prve deonice Partizan je vodio 21:20, a posle prvog poluvremena, u kom su košarkaši Partizana promašili devet slobodnih bacanja, domaćin je vodio 46:43.

Sredinom treće deonice Partizan je stekao značajniju prednost (57:47), ali je posle 30 minuta bilo 68:65 za srpski klub.

Pariz je serijom 8:0 na startu četvrte deonice poveo 73:68. Partizan nije poentirao pet minuta na startu poslednje četvrtine, a trojkom Karlika Džonsa 29 sekundi pre kraja poveo je 81:78.

Deset sekundi pre kraja Pariz je poveo 82:81, a sekund pre kraja Dejvis donosi pobedu Partizanu.

Najefikasniji u Partizanu bili su Karlik Džons, Sterling Braun i Frenk Nilikina sa po 13 poena. Tajrik Džons je dao 12, a Isak Bonga i Dejvis po 10. Kod Pariza je najefikasniji bio Nadir Hifi sa 19 poena, Ti Džej Šorts je dao 18, a Tajson Vord 16.

Do početka sezone i utakmice prvog kola ABA lige u kom Partizan 25. septembra dočekuje Borac, crno-beli će igrati još dve pripremne utakmice, na turniru u Atini, 21. i 22. septembra, gde će uz domaći Panatinaikos igrati i Makabi i Efes.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()