San Antonio gubi, Vembanjama piše istoriju: Nikome nije uspeo šta je on protiv Lejkersa

Njegov uspeh je veći time što se pod obručima borio sa preiskusnim Entonijem Dejvisom

14.12.2023. 16:02
  • Podeli:
Viktor Vembanjama-657b19016a52d.webp Foto: AP Photo/Eric Gay/Tanjug

Viktor Vembanjama (19), neverovatni ruki visok 225 centimetara, s rasponom ruku skoro dva i po metra, odigrao je za San Antonio protiv Los Anđeles Lejkersa utakmicu kakvu nije uspeo niko do sada u NBA ligi. Lebron Džejms nije igrao, pa su Sparsi i tada izgubili 119:122.

Zato je posebno čudo ono što mladom Francuzu uspeva. Na ovoj utakmici je za 32 minuta u igri postigao je 30 poena s pogođene četiri trojke, uz 13 skokova i šest blokada. Niko u istoriji NBA lige nije uspeo da ima ovakve brojke na utakmici do ove Vembanjamine predstave. 

Njegov uspeh je veći time što se pod obručima borio sa preiskusnim Entonijem Dejvisom, koji je postigao 37 poena (13/23) uz 10 skokova i 4 ukradene lopte. Međutim, posle utakmice se poklonio 11 godina mlađem rivalu: "Vembanjama je jedan od Onih", rekao je kroz znakove veliki Dejvis. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()