Sekulić: Srbija je nažalost ispala, na prvenstvu niko nema garancije

Za mene je tim sa kojim radim najbolji i ne želim da ga poredim, rekao je selektor Slovenije

13.09.2022. 11:22
  • Podeli:
Aleksander Sekulic.jpg Foto: Soeren Stache / Pixsell

Najveći favorit grupne faze Evropskog prvenstva je svoj nastup među obručima u Berlinu završio u prvom eliminacionom krugu. Košarkaška reprezentacija Srbije je eliminisana u osmini finala od Italije... Za medalje se od utorka bori osam selekcija, a među njima je selekcija Slovenije - branilac titule. 

Selektor Slovenije Aleksander Sekulić je govorio o dešavanjima u svom timu, ali i naglasio da on nije na prvenstvu da bi komentarisao i kalkulisao.

"Nisam tu da komentarišem ili da pravim neke prognoze, nisam zbog toga ovde. Videli smo da ovde nema nikakve garancije, da nikome ništa nije garantovano, svako mora da se izbori na terenu, rekao je selektor košarkaša Slovenije Aleksander Sekulić pred duel četvrtfinala sa Poljskom.

Dragić van stroja

"Zoran Dragić je defintiivno aut, on ima dosta tešku povredu kvadricepsa, mislim da je pred njim dva meseca pauza. Sigurno će se primetiti njegovo odsustvo. Moraćemo da nađemo rešenje i za to, neki drugi igrači moraju da preuzmu njegovu ulogu i svako mora za neki procenat više da pojača svoju energiju", izjavio je Sekulić novinarima u Berlinu.

Posle treninga, dan pred utakmicu, Luka Dončić je teren napustio sa ledom na zglobu.

"Nadam da povreda nije teža, mislim da svi u toj fazi takmičenja imaju neke male povredice pogotovo kada je dozvoljena igra sa ovakvim kontaktom. Poznaju se posledice toga, ali osim Zorana nema niko ozbiljnih problema”, rekao je Sekulić.

Osvrnuo se selektor Slovenije i na ispadanje Srbije sa Evrobasketa: 

"Nažalost Srbija je izgubila, ekipa koja je za mene pored Grčke veliki favorit takmičenja. Iznenađenje za sve nas kao što sam rekao dokaz je da je ovo jedno izjednačeno prvenstvo i da nema loše ekipe”.

U kontaktu sa Kokoškovom

Pre pet godina Slovenija je sa selektorom Igorom Kokoškovom osvojila titulu prvaka.

“Za mene je ovaj tim najbolji, nećemo da se upoređujemo sa drugim timovima ili sa timovima sa prethodih prvenstvava jer to nema nikakvog smisla. Za mene je ovo najbolji tim i uživam što radim sa njim”, rekao je selektor Slovenije i dodao da se tokom prvenstva nije čuo sa kolegom Kokoškovim:

“Moram da priznam nisam se sada čuo tokom prvenstva, čuli smo se pre prvenstva. Pošalje on poneku poruku. Verovatno on neće da smeta, ali dobro bi došao njegov savet jer je veliki trener i napravio je ogromne, najveće uspehe slovenačke košarke. Sigurno da bi bio velika pomoć. lLkše bi bilo da je on tu”, zaključio je Sekulić.

Slovenija će u četvrtfinalu igrati sa Poljskom u sredu od 20.30 sati.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()