Senzacija: Francuska ispala sa Mundobasketa

Jedan od favorita poražen od Latvije

27.08.2023. 18:27
  • Podeli:
francuska reuters-64eb6d183b7eb.webp Foto: Reuters

Košarkaška reprezentacija Francuske ispala je sa Svetskog prvenstva i to već u grupnoj fazi, što predstavlja prvorazrednu senzaciju.  

Trenutno petoplasirani tim sveta prema FIBA rang-listi i jedan od favorita za medalju ide kući.

Posle debakla protiv Kanade u prvom kolu grupe H, Francuzi su danas poraženi protiv Latvije u Jakarta Indonesia Areni rezultatom 88:86.

Latvija je tek iz petog pokušaja uspjela nadigrati Francuze, a do pobede i plasmana u drugi krug stigli su zahvaljujući odličnoj predstavi u četvrtoj četvrtini koju su dobili rezultatom 26:12.

Osim Latvije, iz ove grupe u finalnu rundu ide i Kanada.

Latviju su do pobede vodili Žagars sa 22 poena, Šmits je ubacio 20, a Bertens 15.

Kod Francuske je Fournier ubacio 28 poena.

Podsetimo, na prethodnom Mundobasketu u Kini Francuska je izborila bronzanu medalju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()