Senzacija u Evrokupu: Alimpijevićev Bešiktaš srušio aktuelnog prvaka

U narednoj fazi očekuje ih duel sa Hapoelom iz Tel Aviva

07.03.2024. 09:00
  • Podeli:
Dušan Alimpijević Profimedia-65e9729120a04.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Bešiktaša, koje sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević, priredili su pravu senzaciju kada su u osmini finala Evrokupa u dramatičnoj završnici pobedili aktuelnog šampiona takmičenja Gran Kanariju rezultatom 80:78.

Zabeležili su izabranici Alimpijevića nešto slabije rezultate u grupnoj fazi, pa su u duel sa braniocem titule ušli kao autsajderi. Međutim, kako je utakmica prolazila tako su stvari počele da funkcionišu za gostujući Bešiktaš.

Posle preokreta i napete završnice, Bešiktaš je uspeo da slavi što im je omogućilo prolazak u narednu rundu takmičenja.

Gran Kanarija je tokom prve dve četvrtine utakmice uspela da stvori dvocifrenu prednost, ali je Bešiktaš uspeo da se vrati u igru i izjednači rezultat do poluvremena.

Drugi deo susreta doneo je pravu rezultatsku klackalicu u kojoj je kao pobednik izašao turski Bešiktaš, koji je na kraju slavio 80:78.

Marko Simonović, igrač Zvezde na pozajmici u turskom timu, bio je jedan od ključnih igrača sa 10 poena i devet skokova, uz podršku Džona Metjusa koji je postigao 14 poena i Anhela Delgada sa 11 poena. Sa druge strane, u Gran Kanariji je najefikasniji bio Ben Lamers sa 14 poena i pet skokova.

Bešiktaš se sada sprema za četvrtfinalni meč koji igra protiv Hapoela iz Tel Aviva, dok bi potencijalni protivnik turskom timu u polufinalu mogao biti Pariz ili Huventud.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()