Sezona nije počela, ali trka za MVP-ja jeste: Jokić nije favorit

ESPN već objavio prognozu

21.08.2024. 22:45
  • Podeli:
nikola jokić AP PhotoDavid Zalubowski tanjug-663c6cb490f76.webp Foto: AP PhotoDavid Zalubowski Tanjug

Nova NBA sezona još nije počela, a već su krenule predikcije ko bi mogao da ponese titulu najkorisnijeg igrača.

Trka za MVP priznanje "najjače lige na svetu" počinje pre nego što se odigraju prve utakmice, a ESPN je već objavio prognozu i Nikola Jokić nije na vrhu liste.

Kako piše ESPN, bek Maveriksa Luka Dončić je prvi favorit za osvajanje ovog priznanja i to zbog odličnog učinka u finalu NBA lige 2024.

Aktuelni MVP, Srbin Nikola Jokić je odmah iza njega i preti da ispiše istoriju, odnosno uđe u društvo velikana Majkla Džordana i Lebrona Džejmsa, pošto bi mu to bila četvrta nagrada za pet godina.

Ne zaostaje u toj trci ni bek Tandersa Šaj Gildžus-Aleksander, koji je bio drugi u prošlosezonskim glasanjima ESPN-a, iza Jokića i, prema pisanju ovog medija, mogao bi da ove godine napravi skok kao lider tima Oklahome.

Podsetimo, pojavila se informacija da Jokić ima 98% šansi da završi u Kući slavnih.

Prvi je Srbin koji je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Nagradu za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svetu osvojio je tri puta i to u sezonama 2020/21, 2021/22 i 2023/24. Postavio je i oborio mnoge individualne igračke rekorde u istoriji "najjače lige na svetu".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()