Sferopulos startovao pobedom: Mučenje protiv FMP-a i dabl-dabl učinak Teodosića

Ovo je ujedno 37. pobeda Zvezde nad FMP-om u nizu.

23.10.2023. 20:19
  • Podeli:
janis sferopulos kk crvena zvezda-6536b937b3cb0.webp Foto: KK Crvena zvezda

Novi trener Crvene zvezde Janis Sferopulos debitovao je pobedom na klupi crveno-belih. Tim sa Malog Kalemegdana gostovao je FMP-u u Železniku i slavio sa 83:72. 

Ovo je ujedno 37. pobeda Zvezde nad FMP-om u nizu. Ipak, do nje su Grk i njegovi puleni stigli teže nego što se očekivalo. Očekivala se mnogo lakša i ubedljivija pobeda, ali je za Grka najvažnije da je startovao uspešno pred dva derbija koja ga očekuju protiv Partizana.

Miloš Teodosić je obeležio susret sa čak 10 asistencija. Teodosić je pored toga zabeležio i 11 poena, dabl-dabl učinak. Po 10 poena dodali su i Jago Mateus, Davidovac i Ilić, kao i Šabaz Nejpir. Utisak je da je Brazilac Jago imao dobar uticaj na igru crveno-belih. Kod FMP-a najviše su ubacili Voker 16 i Aleksa Stepanović 15 poena.

Duel je rešavan u poslednja tri minuta u koja su crveno-beli ušli sa pet poena prednosti i uspeli su na kraju da dođu do prve pobede pod Janisom Sferopulosom. Novost u odnosu na ranije duele je da se u ekipu vratio Majk Tobi, pa u tom smeru može se reći da će to biti promena koju donosi novi trener.

U prvom poluvremenu dominirao je Miloš Teodosić koji je zabeležio sedam poena i na to dodao čak sedam asistencija u prvih 20 minuta. Sa druge strane kontratežu u poenima pravio je bivši košarkaš Partizana Aleksa Stepanović.

Iako je Crvena zvezda povela sa 14 poena razlike početkom treće deonice, delovalo je da je meč gotov, FMP je uspeo da se vrati i krajem treće četvrtine priđe na samo poen zaostatka. Samo je dobra igra Jaga Mateusa doprinela da se crveno-beli odlepe koliko-toliko i da u poslednju četvrtinu uđu sa prednošću od pet poena.

Panteri su otvorili poslednju četvrtinu serijom 7-1 i poveli su sa 63:62. Crveno-beli su upali u seriju loših odluka i doveli su pobedu u pitanje.
Na kraju su došli do nje poenima sa linije za slobodna bacanja.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()