Simonović, Dinić i Jorović otišli, Karles Marko stigao u Zvezdu

Na zahtev Duška Ivanovića dolaze novi asistenti, a prvi je španski trener

20.11.2022. 12:27
  • Podeli:
Karlos Marko-1668943647285.webp Foto: KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda je dobila novog člana - Karles Marko (48) je pojačao stručni štab kao asistent novog trenera Duška Ivanovića. Reč je španskom treneru, nekadašnjem košarkašu i reprezenetativcu.

Marko je rodom iz Barselone, a igračku karijeru je četiri sezone gradio u Huventudu, da bi kasnije nosio dres Kaha San Fernanda, Manrese, Saragose...

Najveći uspeh kao igrač Marko je ostvario 2003. godine osvajanjem srebrne medalje na Eurobasketu u Švedskoj kao reprezentativac Španije. 

Trenersku karijeru počeo je 2011. godine u Manresi, a samostalno je vodio ekipe Ovieda i Palensije.

Dosadašnji članovi stručnog štaba KK Crvena zvezda Marko Simonović, Miodrag Dinić i Branko Jorović neće više biti u sastavu tima sa Malog Kalemegdana, saopšteno je na sajtu kluba. 

Oni su bili pomoćnici doskorašnjeg trenera Vlade Jovanovića, a klub su napustili po dolasku novog trenera Duška Ivanovića koji ima svoje asistente sa kojima je navikao da radi.

"Crvena zvezda se zahvaljuje trenerima na ogromnoj energiji, velikom radu i posvećenosti koju su pokazali kao deo stručnog štaba koji je formiran tokom leta", ističu iz Zvezde.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()