Skariolo: Rang-liste me ostavljaju hladnim

Posle utakmice Slovenija - Srbija nisam znao da li uživam zbog dobre igre ili da brinem iz istog razloga, seća se selektor Španije

20.09.2022. 09:49
  • Podeli:
Serdjo Skariolo-1663658667346.webp Foto: Profimedia

Serđo Skariolo (61) je košarkaški trener o kom se pričalo i opet se priča. Oba puta istim povodom - zbog uspeha reprezentacije Španije za koje je, sa klupe, zaslužan upravo on.

Skariolo je, najpre, harao Evropom i svetom dok je predvodio ekipu koju su činili braća Gasol, Navaro, Garbahosa, kasnije im se priključili Felipe Rejes, Riki Rubio i Serhio Ljulj, a sve vreme bio i dalje aktuelni Rudi Fernandez... Isti ovaj trener je, ponovo seo na klupu Španije, sastavio neki novi tim igrača, pripremao se sa njima i izveo ih na Evropsko prvenstvo i ostalima iznova držao časove košarke punih 18 dana, da bi se protekle nedelje okitio zlatom u finalu sa Francuskom.

Kada su se skupili "neki novi Španci" Skariolo nije bio siguran da će doneti medalju. Bili su slabo rangirani među favoritima, ispostavilo se samo iz predrasuda jer su "nepoznati, rezultatski nedokazani, nemaju NBA igrače, čak su angažovali i Amerikanca na mestu pleja". 

"Pre prvenstva, tokom priprema, sam rekao da ne znam da li sam tokom utakmice Slovenija - Srbija uživao u igri oba tima ili više brinuo koliko dobro izgledaju. Ali sam znao da su prijateljske utakmice jedno, a takmičarske nešto potpuno drugo. Igrači znaju kada je vreme da se takmiče svim oružjem ili da počnu da se pakuju. Zato postoje pripreme i sve šta se dešava tokom njih je samo deo onoga sa čime se ide na prvenstva", rekao je između ostalog Serđo Skariolo za "Marku" kada su ga pitali da li sada vidi da se bez razloga "bojao" depresije zbog dobrih partija favorizovanih rivala. 

Skariolo je u karijeri osvojio četiri Evropska prvenstva. Sa ovim poslednjim zlatom je na listi uspešnih trenera stigao na drugo mesto iza Aleksandra Gomeljskog, ali ispred legendarnih trenera Dušana Dude Ivkovića i Aleksandra Ace Nikolića.

"Te rang-liste me ostavljaju hladnim. Ne obraćam mnogo pažnje na njih. Medalja zauzima samo još jedno mesto u trofejnoj sobi i tera me da razmišljam o sledećoj", rekao je selektor Španije.

U slučaju Serđa Skariola sledeća bi mogla da bude osvojena već na Svetskom prvenstvu 2023., jer Španija se zlatom u Berlinu automatski svrstava u favorite. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()