Šok na Mundobasketu: Prvak Evrope i sveta ne ide u borbu za medalju

Španci u poslednjih 10 minuta prokockali plus 12 protiv Kanade

03.09.2023. 18:05
  • Podeli:
kanada tanjug ap Tatan Syuflana-64f4ad71949b8.webp Foto: Tanjug/Ap/Tatan Syuflana

Košarkaška reprezentacija Kanade plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Džakarti pobedila selekciju Španije rezultatom 88:85 (21:21, 17:27, 23:25, 27:12) u meču drugog kola grupe L druge faze na Mundobasketu.

Španija, koja je pre četiri godine osvojila titulu svetskog šampiona, ušla je u poslednju četvrtinu sa vođstvom od 73:61. 

Međutim, Kanada je uspela da poslednju četvrtinu dobije rezultatom 27:12 i da izbori plasman među osam najboljih selekcija na SP. Španija je aktuelni šampion Evrope.

Najefikasniji u selekciji Kanade bio je Šej Gildžes-Aleksander sa 30 poena, dok je Dilon Bruks dodao 22. U reprezentaciji Španije najbolji je bio Vili Ernangomez sa 25 poena, dok je Santjago Aldama ubacio 20.

Letonija je ranije danas pobedila Brazil 104:84. Kanada je osvojila prvo mesto u grupi sa devet bodova, koliko ima i drugoplasirana Letonija. Španija i Brazil su sa po osam bodova završili takmičenje na Mundobasketu.

Kanada će u četvrtfinalu SP u sredu igrati sa Slovenijom, dok će se Nemačka sastati sa Letonijom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()