Šok terapija uspela: Zvezda sa novim trenerom upisala pobedu u Evroligi

U duelu punom preokreta meč viner bio je "do juče" povređen i nespreman bek crveno-belog tima

17.11.2022. 21:35
  • Podeli:
Zvezda Asvel 1_KKCZ-1668717565263.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na svom terenu ekipu Asvela sa 71:67 (17:14, 21:9, 16:30, 17:14) i upisali dugočekanu pobedu u Evroligi. Bio je ovo debi novog trenera tima, iskusnog Duška Ivanovića, što je ujedno bila i šok terapija za sve igrače da se trgnu i odmah prilagode novom načinu i pristupu rada.

Zvezda je do drugog trijumfa ove sezone došla posle vrlo "čudne" utakmice u kojoj je imala +16 u finišu druge četvrtine, da bi u trećoj već ispustila prednost i pet minuta pre kraja meča bude u minusu od šest poena. 

Ipak, uz podršku publike, crveno-beli su napravili preokret i stigli do trijumfa. Junak meča, ovog puta, bio je Nemanja Nedović, do juče povređen i nespreman igrač. Ako ovako nastavi ispostaviće se da je Duško Ivanović uspeo da razbije Nedovićeve blokade koje izaziva strah od ozbiljnije povrede.

Najefikasniji kod srpskog šampiona bio je Nikola Ivanović sa 16 poena, Luka Vildoza ubacio je 12, a Nedović 11.

Kod gostiju Dejvid Lajti postigao je 16 poena. 

Zvezda u narednom kolu, 22. novembra, gostuje Albi u Berlinu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()