Šok u Pioniru: Zadar savladao šampiona

Uspeh Dalmatinaca je još veći ako se zna da su bez najboljeg igrača Luke Božića šokirali favorita na njegovom terenu

08.11.2022. 08:16
  • Podeli:
Antonio Jordano Zadar Crvena zvezda_ABA liga-1667844630180.webp Foto: ABA liga

Košarkaši Zadra kreirali su senzaciju pošto su u 6. kolu ABA lige na pleća bacili šampionsku Crvenu zvezdu.

Uspeh Dalmatinaca je još veći ako se zna da su bez najboljeg igrača Luke Božića šokirali favorita na njegovom terenu, zasluženo slavivši sa 98:96 (27:19, 25.22, 23:25, 23:30). Brejk u Beogradu Zadar je napravio prvi put posle 12 godina.

U uvodnim minutama susreta ništa nije nagoveštavalo da do ovakvog iznenađenja može da dođe, naročito ako su crveno-beli poveli sa 9:2.

Pa ipak, četa Danijela Jusupa je sa dve serije od po 8:0 do prvog odmora stavila igru pod svoju kontrolu. 

Gosti su u većini utakmice dominirali na obe strane parketa, igrali timsku košarku sa mnogo dodavanja, služio ih je i šut, bili su odlični u skoku...

A na ovakvo izdanje izabranici Vladimira Jovanovića nisu imali odgovor. Doduše, u poslednjoj četvrtini su koliko-toliko uspeli da pojačaju odbranu, pogode neke šuteve, zaprete, ali ispostaviće se ne i prelome meč.

Prekasno su se probudili i upisali prvi jadranski poraz.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()