Španija je novi šampion Evrope

Mladost tima Serđa Skariola, uz iskustvo Rudija Fernandeza i razigranu braću Ernangomez, bila je dobitna kombinacija

18.09.2022. 22:43
  • Podeli:
Španija šampion_FIBA (1)-1663534921238.webp Foto: FIBA

Španija je novi prvak Evrope u košarci. Tim Serđa Skariole, u finalu Evrobasketa, odigrao je neverovatno uzbudljivu utakmicu sa Francuskom i slavio na kraju sa 88:76 (23:14, 24:23, 19:20, 22:19). 

Od početka ubedljivi i sa jasnom namerom da su se ustremili ka peharu, iako su podmladili svoju ekipu, igrali su košarkaši Španije. Odmah su nametnuli svoju igru, namestili ruku za šut, i naterali Francuze da jure za njima. 

Povela je Furija i sa 21 poenom razlike, ali je digla ručnu i do poluvremena, a i početkom treće četvrtine dozvolila da joj se prednost istopi. Francuska je napravila seriju 11:0 i uverila protivnika da nema predaje. Drugo poluvreme igralo se na svaku loptu i svaki poen i do poslednjeg minuta je bila neizvesnost hoće li Francuzi preokrenuti ili će se Španci odbraniti. 

Međutim, i kada je razlika dolazila do četiri, pet poena Francuzima kao da bi nestalo ideja i snage za preokret. Nijednom nisu prelomili rezuleta u svoju korist, ali su se junački borili do samog kraja. 

Najzaslužiniji za trijumf Španaca bio je fantastični Huančo Ernangomez sa 27 poena, sedam trojki, od čega šest u prvom poluvremenu, njegov brat Vili postigao je 14, dok je Lorenzo Braun imao dabl-dabl učinak od 14 poena i 11 asistencija.

Kod Francuza Evan Furnije postigao je 24, a Tomas Ertel 16 poena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()