Spolstra ima samo lepe reči o Srbinu: Jović veoma posvećen, napreduje iz godine u godinu

Nikola je bio najefikasniji pojedinac na meču sa 24 postignuta poena

14.02.2024. 13:30
  • Podeli:
Erik Spoelstra-65a91b96c03fa.webp Foto: AP Photo/Marta Lavandier/Tanjug

Trener Majamija Erik Spolstra izjavio je da je zadovoljan igrom Nikole Jovića (20) na meču sa Milvokijem i dodao da srpski košarkaški reprezentativac napreduje iz godine u godinu, prenose američki mediji.

Majami je u gostima pobedio Milvoki 123:97. Jović je na ovom meču ostvario rekord karijere u NBA ligi pošto je zatrpao koš protivnika i za 30 minuta na terenu zabeležio 24 poena.

Znam koliko truda moram da uložim da bih mogao da igram. Osećaj je sjajan", rekao je Jović po završetku meča.

"Njegova pažnja na detalje, disciplina, razumevanje taktike, naporan rad. Jović napreduje već dve godine, nije se to dogodilo preko noći. Bilo je uspona i padova, igrao je u Razvojnoj ligi. Vratio se u Majami, a onda je pružao igre na visokom nivou", započeo je Spolstra.

"Nikola je veoma posvećen. Vidim zrelost i napredak iz godine u godinu. Nije ga obeshrabrilo kad je dobio manju minutažu, nego je još napornije radio", zaključio je trener Majamija.

Jović je u Majami stigao 2022. godine i u debitantskoj sezoni upisao 15 nastupa na kojima je u proseku postizao 5,5 poena, a uloga koju ima u ekipi Hita ove sezone je sporadična. 

Počeo je srpski krilni igrač 10 utakmica zaredom u januaru dok su se izabranici Spolstre mučili sa povredama, ali, čim se popravio zdravstveni bilten tako je i košarkaš rodjen 2003. godine izgubio ulogu i minute. 

Majami se trenutno nalazi na osmom mestu na tabeli Istočne konferencije NBA lige sa 29 pobeda i 25 poraza.

Standings provided by Sofascore

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()