Spolstra otkrio: Pešić me inspirisao za ovaj posao

Bio sam veliki njegov navijač, kaže trener koji je bio košarkaš

18.01.2024. 13:40
  • Podeli:
Erik Spoelstra-65a91b96c03fa.webp Foto: AP Photo/Marta Lavandier/Tanjug

Šef stručnog štaba Majamija Erik Spolstra izjavio je da ga je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić inspirisao da postane trener.

Spolstra je posle poraza Majamija od Toronta rezultatom 121:97 odgovorio na pitanje novinara "Munda deportiva": Da li ga je neki evropski stručnak inspirisao da postane trener?

"Svetislav Pešić. On je bio trener Albe iz Berlina kada sam ja igrao u Nemačkoj. Igrali smo protiv njegovog kluba. Tada sam bio veliki Pešićev navijač. I dalje sam njegov navijač i sada ga veoma poštujem", rekao je Spolstra, koji je igrao za nemački Tus Herten od 1993. do 1995. godine.

Pešić je od 2021. godine selektor Srbije, a trenirao je Albu od 1993. do 2000. godine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()