Srbija bez poraza na EP: Danska je pala, sledi moćni Izrael

Orlići igraju za polufinale Evrobasketa

27.07.2023. 08:20
  • Podeli:
Juniori Srbije-64c20b75c02c9.webp Foto: FIBA.basketball

Juniori Srbije blistaju pred domaćom publikom. Košarkaški tim Nenada Stefanovića odigrao je četiri utakmice na Evropskom prvenstvu u Nišu bez poraza. Poslednja je pala Danska (107:62), a u četvrtfinalu ih čeka jak protivnik - Izrael. 

Selektor je na prethodnom meču odlučio da, zbog razlike u odnosu snaga dva tima, šansu pruži svima. Tako da su ključni igrači ostali odmorni za novi duel, u četvrtak od 20:30. 

Ekipu su na utakmici sa Danskom predvodili: Bogoljub Marković (16 poena), Mitar Bonjaković (14), Pavle Nikolić (13) i Nikola Topić (13).

"Ono što smo hteli, da brzo rešimo utakmicu i da se rasporede minuti, to smo i uradili. Hvala publici na fantastičnoj atmosferi. Pozivam ih da i u četvrtak dođu u najvećem mogućem broju. To nam je najvažnija utakmica na prvenstvu, tako da nam treba puna hala i podrška svih u Nišu", rekao je slektor juniora Srbije Nenad Stefanović.

U četvrtfinalu Srbija igra protiv Izraela, ali bez Filipa Lukića koji se povredio u 4. minutu utakmice sa Danskom.

"Izrael je izvanredna ekipa, motivisana, hrabra, puno promena odbrane, puno individualnog kvaliteta. Ali, verujem u moje momke. Spremićemo se da pobedimo utakmicu. Oni ulažu nenormalno. Imaju u hotelu tamo 14 lap-topova, njih petorica. Mi nismo toga baš svesni. Vidi se po tome kako igraju. Ali, spremićemo se. Ne brinem se uopšte", za kraj je rekao Stefanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()