Srbija nastavlja istim tempom: Mladi košarkaši ubedljivi protiv Finaca

Orlići u trećem kolu igraju protiv Slovenije

24.07.2023. 08:08
  • Podeli:
nikola topic kss-64be153e5cda4.webp Foto: Košarkaški savez Srbije

Mladi srpski košarkaši savladali su Finsku 96:72 u drugom kolu C grupe Evropskog prvenstva za juniore u Nišu.

Nakon ubedljive partije protiv Ćeške na otvaranju turnira, Finska je predstavljala nešto "tvrđi" zalogaj, ali su uprkos tome izabranici Nenada Stefanovića uspeli da dođu i do druge ubedljive pobede.

Ponovo su dominantno otvorili utakmicu, poveli 8:3, potom i 19:12, ali se Finci nisu predavali, držali su priključak sve do sredine deonice, kada je razlika otišla na 31:18, potom i na 35:21, a ključni nalet dogodio se u završnih deset minuta.

Finska je uspela da priđe na samo četiri poena minusa (69:65), nakon čega je Srbija zaigrala kao u transu, pre svega u napadu, napravili su veliku seriju od 14-2 za 83:67, potom još jednu od 9-2 za 92:69, čime je pitanje pobednika bilo rešeno.

Srpski tim do drugog trijumfa na turniru predvodili su Mitar Bošnjaković sa 19, odnosno Pavle Nikolić i Nikola Topić sa po 14 poena.

Srbija u trećem kolu igra protiv Slovenije, takođe od 20.30 sati i bolji iz tog duela osvojiće prvo mesto u grupi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()