Srbin preporodio Šarlot: Micić blizu dabl-dabl učinka

Portland je imao katastrofalan šut za tri - čak 32 pokušaja

26.02.2024. 13:14
  • Podeli:
Vasilije Micić-65d85a77133b8.webp Foto: AP Photo/Nell Redmond/Tanjug

Košarkaši Šarlot Hornetsa savladali su Portland Trejlblejzers rezultatom 93:80, a odličan doprinos sa klupe imao je srpski reprezentativac Vasilije Micić.

Šarlot od dolaska Vasilija Micića igraju kao preporođeni. Slavili su i u petoj utakmici od proteklih šest, a meč sa Portlandom srpski košarkaš je počeo s klupe i dao veliki doprinos u pobedi sa 11 poena, sedam asistencija i dva skoka za 25 minuta minuta na parketu u Oregonu.

Imao je srpski bek samo jedan promašaj iz igre (5/6), a pored poena istakao se i atraktivnim asistencijima za saigrače.

Nema sumnje da je bivši plej Mege i Crvene zvezde u velikoj meri uticao da Šarlot krene uzlaznom putanjom, pa se, za sada, čini da je trejd u Hornetse bio pravi potez kako za klub, tako i za igrača.

Portland je imao katastrofalno šutersko veče za tri poena. Samo tri puta su bili precizni od 32 pokušaja, a u jednom trenutku su imali 0/23. Najefikasniji je bio Diandre Ejton sa 26 poena i čak 19 skokova, ali bez adekvatne pomoći saigrača jer je samo Džeremi Grant još bio dvocifren - 15.

Kod Šarlota je Nik Ričards ubacio 21, Majkl Bridžs 18, a Brendon Miler 11.

Hornetsi su sada na skoru 15-42 na 13. poziciji na Istoku, dok je Portland pretposlednji na Zapadu sa 15-41.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()