Srpski momci pokazali kako se igra u NBA ligi: Jokić zvezda večeri, debitovao Micić

Srpski košarkaši razigrano tokom drugog kola NBA lige

28.10.2023. 10:10
  • Podeli:
Tan2023-10-2801412113_2 nikola jokić AP PhotoBrandon Dill-653cc2c7c6081.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Predvođeni Nikolom Jokićem Denver Nagetsi savladali su ekipu Memfisa u drugom kolu NBA lige rezultatom 108:104. Srpski as ostvario je dabl-dabl učinak, a velike zasluge za pobedu pripisuju mu se i zbog poslednjih nekoliko minuta u kojima je uspeo da vrati prednost Nagetsa kada se rezultat lomio.

Nova sezona počela je fantastično za Nikolu Jokića. Posle tripl-dabla usledio je i dabl-dabl protiv Memfisa. Srpski as upisao je 22 poena, 12 skokova i sedam asistencija, od kojih je jedna bila posebna. Jokić je trebalo da izvede loptu, a on je uspeo je baci na drugi kraj terena gde je ispod protivničkog koša bio Eron Gordon koji je tu loptu samo zakucao u koš.

Uprkos Jokićevoj sjajnoj igri, Denver je imao poteškoća na gostovanju jer nikako nije uspevao da se potpuno rezultatski odlepi, a to su četiri minuta pre kraja iskoristili košarkaši Memfisa. Domaći tim je poveo, ali onda su Jokić i Džamal Marej sa dve vezane trojke vratili Nagetsima vođstvo koje su potom sačuvali do kraja utakmice. Upravo je i ovaj Denverov čuveni dvojac bio najefikasniji na utakmici, srpski as i Kanađanin postigli su isti broj poena.

U timu Memfisa najviše se istakao Džaren Džekson koji je upisao 21 poen, devet skokova i dve asistencije.

Atlanta je kao i Memfis poražena na domaćem terenu od Njujork Niksa (126:120) , ali ono što raduje jeste odlična partija Bogdana Bogdanovića, kapitena srpske reprezentacije. Bogdan je na parketu bio 26 minuta i za to vreme dao je 16 poena, uz jedan skok i tri asistencije. Šutirao je dva od dva za dva poena, dok je ubacio četiri trojke iz devet pokušaja i time popravio učinak iz prethodnog meča.

Međutim, odlična partija Bogdanovića nije bila dovoljna da se obezbedi pobeda na domaćem terenu jer su Niksi stigli izuzetno raspoloženi, a naročito se pokazao Džejlen Brunson koji je za 33 minuta ubacio 31 poena. U Bogdanovićevom timu najefikasniji je bio De'Andre Hanter sa 27 poena.

U NBA ligi protekle noći na parketu je bio i Vasilije Micić koji je debitovao za Oklahomu koja je sa savladala Klivlend rezultatom 108:105. Srpski košarkaš na parketu je proveo šest minuta, a za to vreme postigao je tri poena odnosno jednu trojku i upisao jednu asistenciju.

Minute je upisao i Boban Marjanović u porazu Hjustona od San Atonija 126:122. Čuveni Bobi ubacio je četiri poena i upisao jednu asistenciju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()